D&R, 2017’de yüzde 20 büyüme öngörüyor


Belma Özgen Akbay – Türkiye’nin en büyük kültür-sanat ve medya perakende zinciri olan D&R, 20. yılını kutluyor. İlk mağazasını 1997 yılında açan D&R, 2017 itibarıyla 30 şehirde 170 mağazaya ulaşacak. Böylece D&R 20. yılında 30 milyon liralık yatırımla 20 yeni mağaza açmış olacak. Toplumun kitap okuma, yazma, müzik dinleme, oyun oynama ve film izleme gibi kişisel gelişim alanlarına destek olmak ve sevdikleriyle sosyalleşmesine yardım etmek üzere yola çıkan D&R, kitaptan müziğe, filmden elektroniğe, oyundan hobiye, hediyelik eşyadan kırtasiyeye kadar 450 bin çeşit ürün sunuyor. Türkiye’nin daha çok kitap okuyarak daha gelişmiş bir toplum olabileceğini düşünen D&R, mağazalarda okurlara 100 bin çeşit kitap sunuyor.

– Kişisel gelişimin destekçisiyiz
Türkiye’de 20 yılda ziyaretçilerin kişisel gelişiminin en büyük destekçisi olduklarını belirten D&R Genel Müdürü Ahmet Coşar, “Ziyaretçilerimizin kendisini keşfetmesini sağladık. Türkiye’de kitap okuma alışkanlığını geliştirdik, okumayı sevdirdik. 20 yıldır bu amacı kovalıyoruz. İnsanların kendilerini iyi hissetmesine ve yeni dünyalar keşfetmesine yardımcı oluyoruz” dedi. D&R Kart aracılığıyla her geçen yıl müşterileri daha iyi tanıdıklarını ifade eden Ahmet Coşar; “Müşterilerimizi daha iyi anlayıp daha doğru ürünler sunmak yaptığımız her işin merkezinde bulunuyor. 5 milyon D&R Kart sahibi var, bu rakamı bu yıl 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

– Anadolu’da büyüyeceğiz
2017 yılı sonunda 30 şehirde 170 mağazaya ulaşacak olan D&R, Anadolu’da yayılmayı planlıyor. Mağazasının bulunduğu şehir sayısını 2020’ye kadar 50’ye çıkaracak olan D&R, 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Ahmet Coşar, “Türkiye’nin kitap okuma potansiyeline güveniyor ve yatırıma devam ediyoruz. Edirne, Sivas ve Çorum’da yeni mağazalar açtık. Kayseri, Malatya ve Diyarbakır’daki mağazalarımızın en iyi sattığı ürünler de kitaplar. Yeni Anadolu şehirlerinde de mağaza açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
2 bin çalışana sahip D&R’ın, 800 tedarikçiyle çalışarak iş ortaklarının büyümesine ve dolayısıyla ekonominin gelişmesine de destek olduğunu söyleyen Ahmet Coşar; “2016’da yüzde 12 büyüyen D&R, 2017’de yüzde 20 büyüyerek ekonomiye katkıda bulunmaya devam edecek.” dedi.

– 2016 zor geçti 2017 toparlanma yılı
D&R Genel Müdürü Ahmet Coşar, 2016 yılının her zaman zor bir yıl olarak hatırlanacağını söyledi. “Yaşanan terör olayları, darbe girişimi ve dolar kuru perakende sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2016 yılı için de yüzde 10’luk büyüme hedefleniyordu ancak tüm bu gelişmeler hedefleri altüst etti. Tüm zorluklara rağmen perakende sektörü tedbirli hareket ederek daralmadan yılı tamamladı.” diyen Ahmet Coşar sözlerini, “2017 yılında önemli bir referandum geride kaldı. İlk 3 aya baktığımızda tüketicilerin güvenini sağlayacak tedbirler ve projelerle sektörün canlanabileceğini düşünüyoruz.” şeklinde tamamladı.