Tur Assist, koruma altında yetişen çocukların hayallerine ortak oluyor


Ülkemizde 1996 yılından bu yana yardım hizmetleri sunan Tur Assist, devlet koruması altında yetişen çocukların başarılarına ortak olmak ve gelişimlerine katkı sağlamak için Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği’ne bağışta bulunarak destek verdi.

Sosyal sorumluluk projelerini iletişim stratejilerinin odağına koyan şirket, ayrıca derneğin sosyal boyutta topluma yarar ve farkındalık sağlayan “Doğru Sözlük” projesine de katkıda bulundu.
Asistans Şirketleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tur Assist Genel Müdürü Cemal Fenercioğlu, “2007 yılında, yetiştirme yurdunda yetişmiş bir grup idealist gencin kurduğu Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği’nin koruma altında yetişen çocuklarımızın hayallerine ve başarılarına ortak olma hedeflerini içtenlikle destekliyoruz. Çünkü çocuklarımızı, geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Bu amaçla Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği aracılığıyla devlet koruması altında yetişen bireylerin maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir yardımda bulunduk. Ayrıca gündelik dilde farkında olmadan kullandığımız ve devlet koruması altında yetişen bireylerin gelişimi açısından olumsuz nitelikler taşıyan sözcükleri, doğrularıyla değiştirmek için hazırladıkları, referans niteliği taşıyan “Doğru Sözlük” projesini paylaşarak sözlüğün yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak istedik. Korunmaya ihtiyacı olan genç ve çocukların geleceğe daha umutla bakmasını sağlama misyonuyla hareket eden bir derneğe destek olmak, gençlerimizin ve çocuklarımızın topluma kazandırılmasında bir nebze olsun katkıda bulunmak, gelecek için bizleri umutlandırdı.” dedi.
Fenercioğlu, çocukların sağlıklı birer birey olarak gelişimleri için sevgi dolu bir ailede yetiştirilmeye ihtiyaçları olduğunu söyleyerek koruma altındaki çocuklara yönelik ayrımcı dilin ortadan kalktığı bir dünya hayal ettiklerini sözlerine ekledi.