Dünyanın en gelişmiş entegre katı atık yönetimi tesislerinden biri Ödemiş’te kurulacak


Dünyanın en gelişmiş Entegre Katı Atık Yönetimi Tesislerinden biri Ödemiş’te kuruluyor. Tesislerin temeli 2018 Haziran ayında atılacak.

Ödemiş Belediyesi’nin çöp toplama işini yapan Biosun Ödemiş firması tarafından kurulacak Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi Projesi’nde son aşamaya gelindi. Hexagon Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halkan Alkan, Belediye Başkanı Mahmut Badem’i makamında ziyaret ederek, projenin son durumu hakkında bilgiler verdi. Hexagon Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halkan Alkan; “ Ödemiş’te yapılacak Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi için gereli izin ve lisanlarının bulunduğu hukuki süreç tamamladı. 2018 Haziran ayında tesislerin temelinin atılmasını planlıyoruz. Yaklaşık bir yıl içerisinde de tesisler hizmet vermeye başlayacaktır. Ödemiş’te inşa edeceğimiz tesisler, dünyanın en büyük ve gelişmiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi olacaktır” dedi.
Belediye Başkanı Mahmut Badem; “Çevre bilincinin giderek arttığı günümüzde, çevreyi korumaya yönelik çalışma ve projelere önem veriyoruz. Katı atıkların kaynaktan ayrıştırarak toplanması, işlenmesi geri dönüştürülmesi ve enerji elde edilmesi, kompost ve gübre üretim tesisi konusunda ilçemizde kurulacak Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi büyük önem taşıyor” dedi.