İZWOOD 2017’de kimsesiz çocuklar için üretilen dolaplar teslim edildi


Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) ve TÜYAP işbirliğinde bu yıl ilk kez İzmir’de düzenlenen İZWOOD 2017 Fuarı, çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yaptı. Fuar alanına AİMSAD öncülüğünde yaklaşık 1000 metrekarelik bir alana üretim bandı kuruldu ve makineler İzmir’de Çocuk Esirgeme Kurumlarında kalan çocuklar için dolap üretmeye başladı.
AİMSAD önderliğinde bir araya gelen MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği, fuar alanına 1000 metrekerelik bir üretim bandı kurdu. 4 gün boyunca burada son teknoloji, yüzde 100 yerli malı makinelerle iki farklı ebatta 100 adet dolap üretildi ve bu dolaplar fuarın son günü AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol ve TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay’a teslim edildi.
Törende konuşan AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, “Bu Fuar için İzmir’e ilk defa geliyoruz, gelirken farklı gelelim dedik. Küçük bir örneğini Polonya’da gördüğümüz bu projeyi hayata geçirdik. İzmir Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile irtibata geçtik ve neye ihtiyaçları olduğunu sorduk. Dolaba ihtiyaçları olduğunu öğrenince de tamamen milli ve yerli makinelerle 4 gün boyunca çocuklarımız için iki farklı boyda 100 adet dolap ürettik. Şimdi de bu dolapları gururla teslim ediyoruz. Bu proje ile kimsesiz çocuklarımıza küçük de olsa bir katkımız olsun dedik. Onların yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize” dedi.
Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, projenin yerli ve milli unsurlarla gerçekleştirilen, çocuklara yönelik çok hayırlı bir proje olduğunu ifade ederek tüm proje katılımcılarına teşekkür etti.
TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü’de yaptığı konuşmada fuarcılıkta sosyal sorumluluk kapsamında önemli bir ilk gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda destek veren dernek ve firmalara teşekkür ederek, birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.