Yapkim, akredite bir laboratuvar olmayı hedefliyor


Yapkim Yapı Kimya San. A.Ş., değişen ve gelişen piyasa koşullarını yakından takip ederek ve müşterilerden gelen taleplere hızlı yanıt vererek Ar-Ge yapısını güçlü tutuyor.
Yapkim, yapı kimyasalları sektöründe yer alan tüm segmentlere hitap eden ürünler üreterek ve geliştirerek hizmet veriyor. Yüzde 100 Türk sermayesiyle yerli yatırım yapan firma; 12 bin m2’lik fabrika alanı, 8 bin m2 kapalı üretim tesisi ve toz, reçine, likit üretim hatları ile sektörde haklı bir yer edinmiş durumda. TSE, TSEK ürün kalite ve CE ürün güvenliği belgelerine sahip ürünlerini “Kalite Kontrol Laboratuvarı”nda uzman teknik kadrosuyla, hammaddeden başlayarak proses ve son ürün kontrollerini, ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda belirlenmiş deney metotlarına göre, son teknolojik deney cihazları kullanarak, hassas bir şekilde gerçekleştiren Yapkim Yapı Kimya, inovatif ürünlerle marka bilinirliğinin sürekliliğini de sağlıyor.
İşletmelerin ayakta kalabilmesinin ve rekabet gücünü attırabilmesinin sürekli ve düzenli Ar-Ge çalışmalarıyla olabileceğinin altını çizen Firma Yetkilileri, “Bünyemizde bulundurduğumuz ve içinde son teknolojik ölçüm cihazları olan 3 laboratuvarla araştırmacı, deneyimli ve dinamik kadromuzla; akredite laboratuvarlar, üniversiteler ve tedarikçi firmalarımızla ortak paylaşımlarla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Değişen ve gelişen piyasa koşullarını yakından takip ederek, müşterilerimizden gelen taleplere hızlı yanıt vererek AR-GE yapımızı güçlü tutuyoruz. Ürettiğimiz her üründe ulusal ve uluslararası standartlar kapsamında tüm gereklilikleri yerine getirerek müşteri memnuniyetini öncelik bilerek TSE, ISO, CE belgelerimizle kalitemizi kanıtlıyoruz. Hedefimiz; akredite bir laboratuvar olarak faaliyetlerimize devam etmektir.” diyorlar.
Değişen iç ve dış şartları iyi analiz ederek sürekli iyileştirme ve gelişmeyi kendisine ilke edinen Yapkim Yapı Kimya, müşterilerin bugünkü ve gelecekteki beklentileri doğrultusunda hareket ederek, müşteri sadakati ve memnuniyetinin en üst düzeyde sağlanmasını amaçlıyor.

– Yapkim’in yeni projeleri ve işbirlikleri
Yapkim’in yeni projeleri ve işbirlikleri hakkında bilgi veren Firma Yetkilileri şunları söylediler:
“Concrete Canvas (Kumaş Beton) Geosentetik Çimentolu Kompozit Dokuma olarak adlandırılan yenilikçi yapı malzeme sınıflarının bir parçasıdır. Suyla doyurulduğunda ince, uzun ömürlü, su geçirimsiz, yangına ve kimyasallara dayanıklı bir beton tabakası elde edilen esnek, beton emdirilmiş bir dokumadır. Concrete Canvas özel olarak formüle edilmiş kuru beton karışımı içeren 3 boyutlu bir fiber matrisdir. Bir yüzeyindeki PVC kaplama su geçirimsizliği sağlar. Üzerine su püskürtülerek veya suya daldırılarak sulanabilir. 3 farklı kalınlıkta üretilmektedir: CC5TM, CC8TM, CC13TM (sırasıyla 5, 8 ve 13 mm kalınlıkta). Rulo halinde satışa sunulmaktadır. Concrete Canvas hızlı yerleştirilebilen, uygulaması kolay, düşük proje maliyeti olan ve çevre dostu bir malzemedir. Başlıca kullanım Amaçları: kanal kaplama, şev / yamaç koruma, menfez koruma, boru koruma, beton iyileştirmesi, kum sepeti takviyesi, otları bastırma, maden havalandırma duvarları yapımı, mansap / taşma savağı koruma, barınak yapımıdır.”

– Yapkim, Road2Tunnel Fuarı’nda idi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün teknik desteği ile Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) tarafından 24-26 Mayıs 2017 tarihlerinde ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarına da katılan Yapkim, fuarda Türkiye distribütörü oldukları yeni Concrete Canvas ürününün tanıtımını da yaptı. Karayolu sektörünün içinde yer alan ulusal ve uluslararası, proje, müşavir ve müteahhit firmaları ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzman mühendisler, üniversitelerden akademisyenler, sektöre makine, malzeme ve ekipman sağlayan üreticiler, imalatçılar ve tedarikçilerin katıldığı fuarda Yapkim’in standını ziyaret eden katılımcılar yeni ürüne de büyük ilgi gösterdiler.