Atlas Copco’nun “Smart Connected Assembly” konseptiyle oluşturduğu tır’ın 3.durağı TOSB


Atlas Copco’nun endüstri 4.0 vizyonunu güçlendirmek için “Smart Connected Assembly” konseptiyle oluşturduğu tırı, Avrupa’nın en büyük otomotiv üssü olan TOSB’da 28 Mart günü ziyaretçileri ile buluştu.

Atlas Copco’nun akıllı bağlantılarla donatılmış ve araçların en son teknolojilerini ve işlevlerini deneyimleme fırsatı sunan tırının Türkiye’deki 3. durağı TOSB oldu. Üretim ve montajın dijitalleşmesi olarak nitelendirilen “Smart Connected Assembly” konseptli tırın tanıtımında açılış konuşması yapan TOSB Bölge Müdürü Murat Demir; “Endüstri 4.0 ile ilgili birçok yaklaşım var ancak Atlas Copco, düşündüğümüzden çok daha farklı bir bakış açısı ile karşımıza çıktı. Türkiye’de esen endüstri 4.0 rüzgarına, Atlas Copco gibi dünyaca önemli bir şirketin böyle bir konseptle gelmesi bizim de önümüzü açacak” dedi.

– Murat Demir: Türkiye’nin ihracatının yüzde 1’i TOSB’dan çıkıyor
TOSB’un otomotiv yan sanayinde, Türkiye’de kümelenme modeline ilk örnek olduğunu vurgulayan Murat Demir, “ TOSB, yaklaşık 100 otomotiv yan sanayi fabrikası barındırıyor. Türkiye ihracatının ciddi bir rakamı olan yüzde 1 tamamıyla TOSB’dan çıkıyor. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan otomotiv sektöründe, endüstri 4.0 çok önemsenen ve takip edilen bir konu. Atlas Copco’ya da o anlamda bizi bilgilendirdiği ve endüstri4.0 yolculuğunda bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz ”diye konuştu.

– Lalehan Can: Smart Connected Assembly, müşterilerin montajla bağlantılı tüm süreçlerini birbirine bağlar
Atlas Copco Türkiye Pazarlama Müdürü Lalehan Can ise “Smart Connected Assembly, müşterilerin montajla bağlantılı tüm süreçlerini birbirine bağlayarak benzersiz bir değer yaratır. Montaj çözümleri, birbirlerine bağlı bir ağ şeklinde tasarlanır ve üretim ağına entegre edilir. Üretilen veriler, montaj süreçlerinde ve süreçler arasındaki gelişmeleri kontrol ederken ve tanımlarken kullanılan yeni ham maddedir.” açıklamasında bulundu.

– Endüstri 4.0’da “altı esas değer”
Otomotiv sektöründeki en önemli konulardan biri olan enerji tasarrufu ve sürdürülebilir verimlilik artışı Atlas Copco’nun “Smart Connect Assembly” konseptli tırında bir araya geliyor. Smart Connect Assembly, kesintisiz çalışmada yüzde 75 artış, kalite hata oranında yüzde 15 düşüş, yeni ürün piyasaya çıkarma maliyetlerinde yüzde 57 azalma, üretkenlikte yüzde 73 artış, eğitim ihtiyacında yüzde 30 azalma ve enerji tüketiminde yüzde 80 düşüş sağlıyor. Endüstri 4.0 platformunun faydaları olarak özetlenen bu “altı esas değer”in Atlas Copco tarafından, gerçek müşteri vakaları esas alarak potansiyel değeri göstermek ve örneklendirmek için oluşturulduğu belirtiliyor.