Cumhuriyet Çocukları, Kocaeli’de satranç ile ‘Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar


“Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim”
Mustafa Kemal ATATÜRK


Yeşil Satranç –
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Kocaelili çocuklar ve diğer satranç sporcuları, Türkiye Satranç Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği tarafından 30 – 31 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na katıldılar. 2 gün boyunca satranç müsabakalarına katılan sporcular, hem eğlendiler hem de birbiriyle sportmence yarışmanın keyfine vardılar.


Derince Kapalı Spor Salonu’nda, olabildiğince pandemi koşullarına uygun düzenlenen spor etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ile açık kategori olmak üzere 4 farklı kategoride mücadele eden 100’ü aşkın sporcudan ilk 6’sına, 2. günün sonunda madalyaları verildi.

Açık kategoride ilk 6 sırası ile şu şekilde oldu: “Mehmet Aşkın Taşan, Erdem Emre, Feyzullah Uyumaz, Uğurkan Mısır, Mert Temel ve Eray Adıgüzel.”

10 Yaş ve Altı Kategorisinde ilk 6 sırası ile şöyle: Ayeser Levent Akbay, Alp Kerem Avcı, Hakan Kılınç, Kaan Yiğitaslan, Zeynep Köroğlu ve Kuzey Alp Ayyıldız

12 Yaş ve altı kategorisinde ilk 6 sırası ile; 1. Eren Ayaz 2. Ömer Faruk Aslan 3.Kerem Güneş 4. Sarp Kale 5. Ahmet Burak Beker 6. Burak Üstününal 

Doğa Koleji 3.sınıflar arası Cumhuriyet Satranç Turnuvasında ilk 3 sırası ile; Ayeser Levent Akbay, Ege Emrecik ve Mercan Ali Toprak şeklinde oldu.