İSKİD, EUROVENT’te başkan yardımcılığı statüsünde temsil edilecek


İSKİD 2013-2014 Yönetim Kurulu Başkanı ve Friterm Genel Müdürü Naci Şahin, 2018 Yılında İSKİD adına Avrupa EUROVENT Derneği Başkanı olmak üzere 1. Başkan Yardımcılığına Seçildi.
Fransa’nın Versay şehrinde 19 Mayıs 2017 tarihinde yapılan EUROVENT 60. Genel Kurulunda Dernek Başkanı Alex Rasmussen’in başkanlığı bir yıl daha uzatıldı ve birinci başkan yardımcılığına önümüzdeki yıl EUROVENT Başkanı olmak üzere İSKİD adına Naci Şahin seçildi.
Avrupa Birliğinde iklimlendirme sektörü ile ilgili standart, kanun, yönetmelik gibi dokümanların hazırlanmasında en etkin kurum olan EUROVENT’e İSKİD 2000 yılında üye oldu. Bu tarihten itibaren dernekte giderek artan bir etkinliğe sahip olan İSKİD, bu sayede uluslararası ilişkilerini giderek güçlendirdi. EUROVENT’in toplantılarına düzenli katılım sağlayarak, sektörle ilgili Avrupa Birliğinde çıkarılacak ya da çıkarılmış olan yönetmelikler hakkında Türk Üreticilerin görüşlerini ileterek normların şekillenmesine katkı sağladı ve üye standartlarını Avrupa Birliği normlarına taşıma konusunda etkin faaliyetler yürütmeye devam ediyor. Naci Şahin’in başkan yardımcılığı ve önümüzdeki sene başkan olması ise Türkiye’nin, Avrupa iklimlendirme sektöründeki önemine işaret ediyor. Naci Şahin’in başkan yardımcısı olduğu EUROVENT Yönetim Kurulu’nda, Belçika Agoria dernek temsilciliğini üstlenen David Jacobs ve Finlandiya FABSI’yi temsil eden Mika Halttunen ise yeni başkan yardımcıları olarak kurula seçildi. Başkan Yardımcılığı görevine devam edenler Luca Binaghi – Assoclima, İtalya; Henk Kranenberg – NKI, Hollanda; Robin Vollert – Svensk Ventilation, İsveç; Karsten Fuchs – VDMA FV ALT, Almanya; Eric Jasikas – Uniclima, Fransa; Guillermo Rosenberg -AFEC, İspanya olarak Yönetim Kurulu belirlendi.