FESPA Eurasia’yı geçen yıl 8.761 kişi ziyaret etti


Avrasya bölgesinin önde gelen organizasyonu olan FESPA Eurasia, serigrafi ve geniş format dijital baskı, tekstil baskısı, konfeksiyon süsleme ve endüstriyel reklamı kapsıyor. Fuar 2017 yılında tüm dünyada 75’ten fazla ülkeden 8,761 tekil ziyaretçiyi kendine çekmeyi başardı.

Serigrafi ve geniş format dijital baskı, tekstil baskısı, konfeksiyon süsleme ve endüstriyel reklamı kapsayan FESPA Eurasia, bir kurum olarak baskı endüstrisinde 50 yılı aşkın geçmişe sahip FESPA tarafından organize ediliyor. Ziyaretçilere, sektörleri için, sektörleri tarafından özel olarak tasarlanmış en son yenilikleri görme fırsatı veren fuar, bu yıl 6-9 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

– Ziyaretçilerin yüzde 82’si FESPA Eurasia’yı çok önemli buluyor
7-10 Aralık 2017 tarihlerinde FESPA Eurasia’yı ziyaret eden 8.761 kişinin yüzde 93’ü karar verme yetkisine sahip olan kişilerden oluştu. Ziyaretçilerin yüzde 80’inden fazlası ise 2018 yılı içerisinde makine almayı planladığını açıkladı. Yine ziyaretçilerin yüzde 82’si FESPA Eurasia’yı işlerini geliştirmek için en önemli etkinlik olarak görürken fuara en çok ziyaretçi de geçen yıl için Bulgaristan’dan geldi. En çok ziyaretçinin geldiği 10 ülke ise sırası ile şöyle oldu: Bulgaristan, Tunus, İran, Yunanistan, Irak, Almanya, Çin, Cezayir, Rusya ve Fas.

– Fuarda 7 farklı sektör temsil ediliyor
Her yıl FESPA Eurasia’da 7 farklı sektör temsil ediliyor. Bunlar geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı, endüstriyel reklam, konfeksiyon süsleme, 3D baskı, baskı ve baskı sonrası malzemeler şeklinde sıralanıyor. Fuarı ziyaret edenlerin yüzde 58’i pazar hakkında bilgi sahibi olmak, ürünler hakkında bilgi almak ve üretici ve tedarikçilerle buluşmak için fuarı ziyaret ederken yüzde ziyaretçilerin yüzde 46’sı da yeni ekipman veya hizmet satın almak için ziyaretçi oluyor.
Fuar kapsamında ayrıca araç kaplama yarışması, endüstriyel reklam uygulama alanı, ARED endüstriyel reklam ödülleri gerçekleştirilmektedir.

Bir sonraki FESPA Eurasia, 6-9 Aralık tarihlerinde, İFM, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.