Dünyanın en az gelişmiş 48 ülkesinin 21’i İslam ülkeleri


TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu; İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin 33. Toplantısında; dünyanın en az gelişmiş 48 ülkesinin 21’inin islam ülkeleri olduğunu söyledi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin 33. Toplantısına katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam ülkelerinin sorunlarına her zaman büyük önem verdiğini vurgulayarak, “Başta Filistin olmak üzere, Somali ve Arakan gibi sancılı coğrafyalarda sıkıntı çeken kardeşlerimize, ortak değerlerimize her zaman sahip çıktı. İslam dünyası arasında işbirliğinin ve dayanışmanın arttırılması konusunda en büyük gayreti gösterenlerden biri oldu” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam dünyasının kalkınması, Müslümanların refahının arttırılması için özel sektörün önemini her zaman vurguladığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Her çalışmamızda bize büyük destek oldu. Huzurlarınızda Sayın Cumhurbaşkanımıza İslam ülkeleri iş dünyası adına yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.