Gümrükler ihracat için non-stop çalışacak


Ticaret Bakanlığı kararı ile dış ticaret sektörüne kesintisiz hizmet vermek için Gümrüklerde tüm izinler 31 Aralık saat 24.00’a kadar iptal edildi.

Ticaret Bakanlığı, başta ihracat olmak üzere dış ticaret sektörünü rahatlatacak bir karar alarak yıl sonuna kadar Gümrüklerde tüm izinleri iptal etti. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden gönderilen yazıda, Bakanlık makamınca, Aralık ayı içinde özellikle ihracat bağlantılı çıkış işlemlerinde mutlak surette tüm gümrük idarelerinin açık bulundurulması ile fazla mesai taleplerinin karşılanmasının talimatlandırıldığı, gerekli tedbirlerin alınarak bağlantılı idarelerde cereyan eden işlemlerin bizzat takip edilmesi istendi.
Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık imzasıyla dış ticaret ve denizcilikle ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda ise Bakanlık makamının talimatlarına istinaden 31 Aralık 2018 günü saat 24.00’a kadar tüm izinlerin iptal edildiği, Bölge Müdürlüğü bağlantılı bütün müdürlüklerde idare amirlerince 26,27,28,29,30 Aralık 2018 tarihleri ile 31 Aralık 2018 tarihi saat 24.00’a kadar sorunsuz ve kesintisiz hizmet verecek şekilde tedbirlerin ivedilikle alınması talimatının verildiği açıklandı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, gümrüklerde ve limanlarda yıl sonu yoğunluğunun yaşanmaması, dış ticaretin kesintisiz şekilde devam etmesi için alınan tedbirlerden dolayı Ticaret Bakanlığı’na ve Gümrük teşkilatına teşekkür etti. Öztürk, “Ülkemizin kalkınması için 2019’da daha fazla çalışacağız. Devletimizin tüm kurumlarının ticaretin kolaylaştırılması ve ihracatımızın artırılması yönünde aldığı tedbirler hepimize büyük moral veriyor” dedi.