Haftada iki kez balık ye, Alzheimerdan kurtul!


Medicalpark İzmir Hastanesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hasta ve hasta yakınları için düzenlediği “Kadın Sağlığı ve Beslenme” konulu seminerde sağlıklı yaşamın ipuçları verildi.
Diyetisyeni Fatma Baysal’ın sunumuyla gerçekleşen seminerde Türk kadınlarının hareketsiz ve yağ oranlarının fazla olduğu belirtildi. Doğurganlık için çinko mineralinin alınması gerektiğini söyleyen Baysal, kadınlarda ileri yaşlarda çok sık görülen kemik erimesi için de vücuttaki D vitaminin eksikliğine karşı kalsiyum alımı önerdi.
Türkiye’de D vitaminin eksikliğinin fazla olduğunu mutlaka testlerinin yaptırılması gerektiği uyarısında bulunan Baysal bağırsakların bozulmasıyla ilgili gelen bir soruya da“Maalesef yeterli posa alamıyoruz. Bu yüzden kurubaklagil tüketilmesini öneriyoruz.” dedi.
Baysal konuşmasında Omega 3’e ayrı bir önem verdiğini, insanların haftada en az iki kez balık tüketmesi gerektiğini bunun Alzheimer riski %60 düşürdüğünü söyledi. Baysal, “Balık tüketenlerde daha az deprosyona rastlanıyor. Zayıflama diyetlerinin en önemli besini de balıktır” dedi.
En iyi aminoasit alımı içinse bir insanın haftada 2 gün kırmızı yağsız et, 2 gün balık, 2 gün kurubaklagil, 1 gün organik tavuk tüketilmesi gerektiğini söyledi.