E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesi’ne İMMİB’ten yüzde 20 destek


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yürütülen “E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesi” kapsamında; Alibaba.com, Kompass.com ve Turkishexporter.net sitelerine yapılacak üyelik bedellerinin yüzde 80’i TİM tarafından karşılanırken geriye kalan yüzde 20’lik bedel İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri(İMMİB) tarafından karşılanacak.
Üyelerine hiçbir ücret ödetmeden “E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesi” kapsamında, Alibaba.com, Kompass.com ve Turkishexporter.net sitelerine üyelik işlemi yapabilmelerini sağlayan İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdvan Mertöz, “Devletimizin verdiği bu çok ciddi teşviğe biz de yönetimimiz ile birlikte destek olma kararı aldık ve üyelerimizi hiçbir maddi sorumluluğun altına sokmadan onları Alibaba.com, Kompass.com ve Turkishexporter.net e-ticaret sitelerine üye yapıyoruz. Ticaretin de teknoloji ile birlikte değişim dönemine girdiği ve en güçlü şirketlerin dahi bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğunun bilincinde olmamız lazım. Üyelerimizin bu sitelerde yer alabilmesi için devletimizin başlattığı “E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesi” ne biz de Birlik olarak ayrıca destek oluyoruz. E-ticaretin firmalara sağladığı avantajları iyi bilmemiz lazım” dedi. Şirketlere, e-ticaret ile internet üzerinden müşterilerine bilgi sunulabileceği 7/24 açık bir şubelerinin olmasının avantaj sağlayacağını belirten Rıdvan Mertöz, “Elektronik ortamda veriler aktarıldığından zaman ve iş gücünden tasarruf edilir. Firma ürünlerinin daha az reklam maliyetiyle uluslararası tanıtımı yapılır. Depolama ve stok planlaması yapılması kolaylaşır. Bu ortam müşteriler için daha fazla ürün seçeneği sunmaya olanak sağlar. Daha fazla kişiye, ziyaret gerektirmeden çok daha az maliyetle ulaşmamızı sağlar. Aynı zamanda pazardaki potansiyel müşterileri ve rakipleri analiz etme imkanı sunar. Hedeflediğimiz ihracat rakamlarına ulaşmak istiyorsak bu dönüşümü tamamlamamız şart” diye konuştu.

– 1000’in üzerinde firma üye oldu
“E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesi” kapsamında, Alibaba.com, Kompass.com ve Turkishexporter.net sitelerine ücretsiz olarak üye olan firmaları tebrik eden Rıdvan Mertöz, “Bu kadar kısa bir süre içerisinde toplamda binin üzerinde firmayı sisteme ücretsiz olarak kaydettik. Birliğimiz üyelerinin de hemen hemen yarısı şu an sisteme kayıt olmuş durumda. Tüm firmalarımızın son başvuru tarihimiz olan 31 Aralık’a kadar e-ticaret sitelerine üye olacağını umuyorum” dedi.