Destek Patent, dördüncü kez ‘Fikri Haklar Yıldızı” ödülünün sahibi oldu


Dünyanın en geniş katılımlı marka profesyonelleri etkinliği olan “INTA-Uluslararası Marka Kongresi” tüm dünyadan 10 bin 600’u aşkın katılımcıyı ağırladı.
20-24 Mayıs 2017 tarihleri arasında Barselona’da Uluslararası Markalar Birliği tarafından organize edilen INTA Kongresinde Türkiye’yi uluslararası alanda başarılarıyla temsil eden Destek Patent, sınai haklar alanında gösterdiği üstün başarı ve yaptığı değerli katkılar sebebiyle Uluslararası Fikri Hakların tanıtımı ve korunması alanında saygın bir yayıncı kuruluş olan “Managing Intellectual Property” tarafından dördüncü kez IP Star Certficate (Fikri Haklar Yıldızı Sertifikası) ile ödüllendirildi. Destek Patent’i temsilen sertifikayı alan Yönetim Kurulu üyesi Ersin Dereligil “Ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil etmek ve müşterilerimiz için her zaman profesyonel, katma değerli bir hizmet sunma amacındayız. Bu hizmetimizin değerlendirilip, ödüle layık görülmesi bizleri daha da mutlu kılıyor. Dördüncü kez bu ödülü almamızı sağlayan tüm müşterilerimize ve çalışanlarımıza en derin saygı ve şükranlarımızı sunarız” dedi.

– Türkiye, marka konusunda dünya standardına erişti
Türkiye’nin markalaşma ve markayı koruma konusunda dünya standardına eriştiğini belirten Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, “Uluslararası tescil sistemine dahil 192 ülkede, müşterilerimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Sınai haklar konusunda, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek ve markalaşma konusunda yapılan çalışmaları analiz etmek amacıyla dünyanın en büyük ve en geniş katılımlı marka etkinliği olan INTA etkinliğinde bu yıl da yerimizi aldık. Etkinlik kapsamında uluslararası patent ofislerinin yetkilileri ve marka vekilleriyle müşterilerimizin haklarının en etkin şekilde korunması ve ülkeler bazında marka hak uygulamalarında ikili temaslarda da bulunarak son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulduk” dedi.
INTA 2017’de sınai haklar alanında ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Destek Patent, kongre kapsamında düzenlenen toplantılarda yurt dışında faaliyet gösteren çözüm ortakları ile de bir araya geldi. Uluslararası çözüm ortaklarından marka vekillik ve hukuk firmaları ile ayrıca düzenlenen toplantılarda; gerek ulusal gerek uluslararası tescil prosedürleri konularındaki uygulamalar, gelişmeye açık durumlar ile başarılı örnekler değerlendirildi. Ayrıca Türk sanayicileri ve marka sahiplerinin sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı.