KSO Dumlupınar Okulunda ‘Bilişim Teknolojileri Robotik Atölyesi’ açıldı


Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu’nda Bilişim Teknolojileri Robotik Atölyesi açıldı.

Kocaeli Sanayi Odası tarafından tefrişi gerçekleştirilen Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu’nda Bilişim Teknolojileri Robotik Atölyesi açıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Orhan Temiz, “Okulumuzda 32 derslik, 3 derslik de anasınıfı şeklindedir. Halen 1 özel eğitim sınıfı, 29 ortaokul sınıfı, 6 ana sınıfı mevcut olup toplamda 60 öğretmen görev yapmaktadır. 871 öğrencimiz vardır. Bugün bizi heyecanlı kılan Gölcük ilçemizde ilk olarak okulumuzda açılışı yapılan robotik atölyedir. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve katkı sağlayan Sanayicilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise konuşmasında “Bugün sanayi odası olarak sanayicilerin katkısı ile yapmış olduğumuz okulda sizlere daha iyi imkanlar sunabilmek için çalışıyoruz. İnşallah robotik sınıfımızdan başarılı bir şekilde verim almayı temenni ediyoruz” .
Açılışta son sözü alan Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulumuzda robotik atölye açılışında bir aradayız. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak arzusudur. Bu yönüyle onların bilimden, teknolojiden, yeni gelişmelerden haberdar olmaları ve bunları günlük yaşamlarında uygulamaya geçirecek imkanlara kavuşması bakımından bu robotik atölye gençlerimizin eğitimine çok önemli katkılar sunacaktır. Kocaeli genelinde öğrencilerimize kodlama eğitimi verilebilmesi adına yürütülen çalışmalarımız var. Bu anlamda il genelinde 116 kodlama sınıfı oluşturma adına yine Sanayi Odamız ve Ticaret Odamız ile koordinasyon içerisinde bir çalışma başlattık. Hedefimiz; bütün okullarımızın yararlanacağı her ilçemizde kodlama atölyelerini yapmaktır. Sanayi Odası Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve katkı sunan sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Eğitimde mesafe alma noktasında hayırseverlerimizin katkıları oldukça önemlidir. Hayırseverlerimizin eğitime vermiş oldukları katkılarla eğitimdeki sorunlarımızı biran önce çözme noktasında çok önemli mesafeler aldık.” diyerek katkı sağlayanlara teşekkür etti.