MEB Metal, hızlı büyüme trendine girdi, Kocaeli’nin En Hızlı 8’incisi oldu


Belma Özgen Akbay (Kocaeli) – Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına giren MEB Metal, Kocaeli’nin de en hızlı büyüyen 8’inci firması oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans Direktörü Erman Kumcu başarılarının sırrını anlattı:

MEB Metal, 1984 yılında kurulmuş bir aile şirketidir. Şirket, 1970 yılı Ortadoğu Teknik Üniversitesi metalurji mühendisliğinden mezun babamız tarafından kuruldu.

1984 yılından bu yana Gebze’de faaliyet gösteriyoruz. 10 bin m2 kapalı alana yayılmış olan 2 ayrı üretim tesisimizde ‘Reach’ kayıtlı olarak, ISO 9001:2008 ve FAMIQS Kalite Güvence Sistemleri doğrultusunda kimyasal hammadde üretiyoruz; çinko oksit. Hayvan yemi ve gübre hafriyat maddesi olarak kullanılır. Ağırlıklı olarak yaptığımız iş bu ancak genel olarak kimya, seramik, cam, lastik/kauçuk, hayvan yemi, boya, tarım/gübre, galvaniz ve hayvancılık sektörlerine hammadde ve ürünler ürettiğimizi de söyleyebilirim. Üretimimizin yüzde 50’sini ihraç ediyoruz. 22 ülkeye ihracat yapıyor olmakla beraber ağırlıklı olarak Uzakdoğu ülkeleri ile çalışıyoruz. Büyük firmalarla ve kurumlarla çalışıyoruz.

– Başarının arkasındaki sır ‘babamız’…

Hızlı bir büyüme trendine girdik. Bu başarıyı tecrübe ve dinamizmin beraber girif bir vaziyette çalışmasına borçluyuz. Ve babamız… Babamız gerçekten çok tecrübeli; çok okuyan, çok araştıran; Ar-Ge yatırımlarına çok önem veren birisi Yani hiç yerinde durmayan birisi. Başımızda da böyle bir tecrübe olunca bize de çalışıp işi ortaya koymak düşüyor açıkçası. Bunu da elimizden geldiğince yapabildiğimizi düşünüyoruz ve daha da fazlasını yapacağımıza inanıyoruz.

– İstihdama yüzde 10 katkı sağlamak istiyoruz

Şu an için 60’ın üzerinde çalışanımız var. Gebze’de genel olarak bir işçi bulma sıkıntısı yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı ‘seferberlik’ çağrısında her şirket için yüzde 5 diyor, biz yüzde 10 işçi almak istiyoruz. Büyümemizi devam ettireceğiz, istihdama da katkımız sonuna kadar devam edecek.