Türkiye için kentsel dönüşüm olmazsa olmaz hale gelmiştir


Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Sadece 50 bin yapı riskli statüsünde bulunuyor. Bu konutlarda yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi yaşıyor. Türkiye için kentsel dönüşüm olmazsa olmaz hale gelmiştir” dedi.
Kentsel dönüşümün Türkiye için lüks değil ihtiyaç olduğunu dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Başkanı Osman Yıldırım, “Sadece İstanbul özelinde 50 bin yapı riskli statüsünde bulunuyor. Bu 50 bin yapı 1 milyon 200 bin kişiyi ilgilendiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de belirttiği gibi 1999 depreminden önce inşa edilen 15 milyon binanın en az yarısı yenilenmeli. Bu da ancak güçlü bir kentsel dönüşüm hareketiyle gerçekleşecek. Hükümetin bu konudaki çalışmalarını destekliyoruz. Gayrimenkul sektöründeki tecrübemizle, kentsel dönüşüm hareketinin Türkiye’ye güvenli bir gelecek sunacağına inanıyoruz” dedi.
Yıldırım İnşaat ismiyle 1972 yılında sektöre giriş yapan Yıldırım Yapı Grubu 45 yıldır yapı ve inşaat sektöründe hizmet veriyor. Yıldırım Yapı Grubu kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım’ın temellerini attığı Yıldırım Yapı Grubu; 1985 yılında Yıldırım Mühendislik ve Mimarlık, 1987 yılında Kubilay İnşaat, 1995 yılında Cansu İnşaat ve Doğa Ürünleri, 2000 yılında da Eylül Aydınlatma ve İnşaat şirketleriyle büyüdü. 2006 yılında Yönetim kurulu Başkanlığı’na getirilen Osman Yıldırım, çağdaş yönetim anlayışı doğrultusunda tüm şirketleri Yıldırım Yapı Grubu çatısı altında topladı.