Bürotime, German Design Award ile uluslararası arenadaki ödüllerine yenisini ekledi


Alman Tasarım Konseyi (German Design Council) tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olarak kabul edilen German Design Awards 2019’un (Alman Tasarım Ödülleri) kazananları belli oldu. Bu yıl 49.su düzenlenen yarışmada Bürotime’ın Note isimli ürünü, “Excellent Product Design” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Toplantı alanlarına yeni bir model olarak sunulan ‘Note’, Design Turkey, Red Dot ve iF Design Ödülleri’nin ardından “başarıyı görünür kılan ödül” sloganıyla dünyanın en seçkin tasarım ödüllerinden biri olarak kabul edilen German Design Award ile uluslararası başarısını bir kez daha göstermiş oldu.
Geleneksel yarışma süreçlerinin aksine German Design Award’da değerlendirmeye alınan ürünler, başvuru sistemiyle değil; uluslararası tasarımcıların içerisinde bulunduğu bağımsız jüri üyelerinin özgün ve özel bulduğu tasarımları değerlendirilmek üzere seçmeleriyle farklılık kazanıyor. Ürünlerin German Design Award’a aday gösterilmesinin bile büyük önem arz ettiği yarışmada ödül kazanan ürünler, tasarım kalitesini dünya sahnesinde kanıtlamış kabul ediliyor. Her biri alanında duayen tasarım uzmanlarından oluşan jürinin on binlerce ürünü değerlendirmesiyle belirlenen ödüllü tasarımlar, 8 Şubat 2019 tarihinde Frankfurt’ta gerçekleştirilecek Ambiente fuarında sergilenecek.

Bürotime ile Ödüllü Çalışma Alanları
b.design team’den Utkan Kızıltuğ ve Arif Akıllılar’ın tasarladığı ‘Note’; zarafeti ve sağlamlığıyla kullanım amaçlarına göre farklı boyut ve formlarda tasarlanabildiği gibi, zengin renk alternatifleriyle toplantı grubunda kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak yenilikçi çözümler sunuyor. Zamana direnen tasarımların ortak noktasının yıllar geçse de ürünlerin sağladığı görselliğin eskimemesi ve kullanıldığı mekânlara işlevsellik dışında da değer katması olduğu düşünesiyle kurgulanan ‘Note’, yalın tasarım çizgilerini kalite algısıyla birleştirmiş bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.
Sanayi, üretim ve tasarım kültürünü desteklemek amacıyla, 1969 yılından bu yana Almanya devlet desteği ile düzenlenmekte olan German Design Awards kazananları, dünyanın farklı ülkelerinde önde gelen tasarım uzmanlarının katılımıyla oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile belirleniyor.