Yiğit Akü üretiminin yüzde 90’ını ihraç ediyor


Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, yıllık 5 milyon akü üretiminin yüzde 60’ını Amerika’dan Kanada’ya, Singapur’dan Avustralya’ya, Afrika’dan Çin’e kadar yaklaşık 90 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.
41 yıldır yüzde 100 yerli sermaye ile akü üreten Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, yıllık yaklaşık 7 milyon adet akü üretim kapasitelerinin bulunduğunu ve henüz yıllık 5 milyon akü ürettiklerini belirterek, “Bunun yüzde 60’ını yani 3 milyonunu 90 ülkeye ihraç ediyoruz. Amerika’dan Kanada’ya, Singapur’dan Avustralya’ya, Afrika’dan Çin’e kadar akü ihraç ediyoruz.” dedi.
Bu yıl için ihracat rakamını yüzde 15 artırmayı hedeflediklerini belirten Erinç Çetin Miser, solar enerji, endüstri ve otomotiv aküleri ürettiklerini belirtti. Elektrikli araçlar için lityum iyon aküleri halihazırda üretebildiklerinin de altını çizen Erinç Çetin Miser, “Şu anda yeni fabrika yatırımına girdik. Bu yıl içerisinde 14 bin metrekare üzerinde lityum iyon akü fabrikasını Türkiye’ye kazandıracağız. Tamamen yerli ve kendi imkanlarımızla. Yaklaşık 10 milyon avroluk yatırım tutarı ile hayata geçecek.” dedi. Erinç Çetin Miser, “Burada sadece fabrika yatırımı yapmıyoruz. İnsanımıza da yatırım yapıyoruz. Bu konuda yetiştirdiğimiz bir insan gücümüz var.” diye konuştu.

– İnovasyona dayalı ürünlerimiz ile fark yaratıyoruz
Yiğit Akü’nün global arenada marka değerine sahip “Platin, Tunç, Macpower ve Helden” markalarının yurt içinde 90 ana ve 6 bin tali bayi ile hizmet verdiğini belirten Erinç Çetin Miser, Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde en prestijli otomotiv firmalarına, endüstriyel ve savunma sanayisine akü tedariği sağladıklarını kaydetti. Erinç Çetin Miser, inovasyona dayalı nitelikli ürünleri ile fark yarattıklarını kaydederek, enerji depolama sistemleri üzerine önemli yatırımları olduğunu, yeşil enerji projelerinde de yer alarak, şehir aydınlatmalarından elektrikli araçlara kadar bir çok alanda stratejik yatırım ve iş birliktelikleri oluşturduklarını sözlerine ekledi.