Kocaer, Verimlilik Proje Ödülleri’nde birinci oldu


Türkiye demir-çelik sektörünün en büyük yapısal çelik üreticilerinden Kocaer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği 2017 Verimlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen Verimlilik Proje Ödülleri’nde Büyük Ölçekli İşletmeler Ar-Ge Kategorisi’nde birinci seçildi.
Kocaer Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, Mayıs ayının ikincisi haftasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği 2017 Verimlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen Verimlilik Proje Ödülleri’ töreninde birincilik ödülünü T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den aldı.
Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Hakan Kocaer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, verimlilikle ilgili yaptığı çalışmaların ülkemizin rekabet gücünün artırılması için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. İşletmelerin verimlilik artışlarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projelerin teşviki için gerçekleştirilen bu tür organizasyonların, sanayicilerin motivasyonuna önemli katkı sağladığını belirten Hakan Kocaer; “Markalaşma, inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Bu vizyonla, Bakanlık onaylı ilk Ar-Ge Merkezi’ni sektöre kazandırmış olmanın yanı sıra sektörün öncülerinden biri olarak Turquality programına da dahiliz. Ülke olarak hedeflediğimiz gelişmişlik seviyesine ve küresel ölçekte hak ettiğimiz yere verimlilik, performans odaklılık ve mükemmelliği önceleyen bir yaklaşımla ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu inanışla, sektörümüze katkı sağlayacak gelişmeleri takip ve öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

– Ar-Ge çalışmalarımız dünya çapında rekabet yeteneği kazandırıyor

2017 yılının ikinci yarısında, ürün gamında yaratacakları inovasyonu kapsayan yatırımları devreye alacaklarını da belirten Hakan Kocaer, “Ar-Ge merkezimizde sahip olduğumuz teknik ve mühendislik bilgi birikimini, akademik çevrelerle örnek teşkil edecek üniversite-sanayi işbirliği ürünü projelere dönüştürüyoruz. Yeni nesil kalite çelikler, modern ve verimli üretim teknikleri, Türkiye’de üretimi olmayan bir nevi ithal ikamesi sağlamak amaçlı ürün geliştirme projeleriyle çelik dışı ileri teknoloji malzemeleri geliştirmeye yönelik yatırım çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Tüm bu gelişmeler, bize dünya çapında rekabet edebilme yeteneği kazandırıyor” dedi.

– Turquality’nin katkısı büyük
Yaklaşık 130 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Hakan Kocaer Turquality’nin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Global pazarlarda güçlü bir Türk markası olarak daha fazla yer almayı hedefliyoruz. Markamızın yurt dışı piyasalardaki imajını, itibarını, pazar payını süreklilikle geliştirmede, şüphesiz dahil olduğumuz Turquality programının katkısı çok önemli. Enerji, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım, yapısal çelik sektörlerinde yurt dışı ve yurt içindeki birçok büyük projede ürünlerimiz tercih ediliyor. Değişen taleplerle, nitelikli kalitelerde ve özel ebatlarda üretimlerimiz Ar-Ge merkezimizin desteğiyle ilerliyor. Aldığımız bu ödülü de bu nedenle çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.