TOS+H EXPO’nun yeni tarihi; 11-14 Temmuz


Messe Düsseldorf GmbH ve yerel ortağı Tezulaş Fuar; Corona Virüsü Covid-19 nedeniyle İstanbul’da düzenlenecek Türkiye’nin İş Güvenliği ve Sağlığı fuarını erteledi. Anadolu Basın Merkezi’nin de argeTIME ve Odavizyon ile medya sponsorlarından olduğu özel fuar TOS+H Expo’nun yeni tarih aralığı 11-14 Temmuz olarak belirlendi.

TOS+H EXPO’nun erteleme kararı T.C. Sağlık Bakanlığı ile Robert Koch Enstitüsü’nün prensiplerini dikkate alan Alman Federal Hükümeti’nin, önemli etkinliklerin risk değerlendirmesini yapan kriz yönetim ekipleri tavsiyelerinin takip edilmesi sonucu verildi. Bu tavsiyelerin yanı sıra, Avrupa dahil olmak üzere hastalığa yakalanmış bulunan kişi sayısında görülen önemli artış sonucunda Messe Düsseldorf ve ortakları durumu hep birlikte yeniden değerlendirdi. Tüm bunlara ek olarak da özellikle uluslararası müşteriler için seyahat zorluğu ortaya çıktı.
Messe Düsseldorf GmbH CEO’su Werner M. Dornscheidt, bu özel durumda genel bir fikir birliğine varılmasının önemini vurguladı ve şunları söyledi: “Tüm ortaklarımıza bu zor kararı almada gösterdikleri işbirliği için teşekkür ederiz. Bu durumdan etkilenen herkesin güvenilir bir şekilde plan yapmasını sağlamak amacıyla, kısa sürede birlikte yeni bir tarih bulduğumuz için memnunuz.”
T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından TOS+H Expo ile eş zamanlı olarak yapılan 10. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’de aynı tarihe ertelendi.