Anadolu Yatırımları Konferansı’nın ikincisi Kocaeli’de gerçekleştirildi


Osmanlı Yatırım ve Ekonomi Gazetesi tarafından düzenlenen Anadolu Yatırım Konferansları ikinci toplantısı, Kocaeli Sanayi Odası iş birliğiyle Kocaeli’nde düzenlendi.

Kocaeli Sanayi Odası ‘Anadolu Yatırım Konferansları – Kocaeli’ buluşmasına ev sahipliği yaptı. Osmanlı Yatırım ve Ekonomi Gazetesi tarafından düzenlenen Anadolu Yatırım Konferansları’nın ikincisine ev sahipliği yapan Kocaeli Sanayi Odası’ndaki toplantının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptı.

Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ moderatörlüğünde, Osmanlı Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Topbaş, Osmanlı Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Murat Sağman ve Osmanlı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Yalman’ın katılımlarıyla düzenlenen konferansa iş dünyasından yoğun ilgi oldu. Etkinlikte finansal okur yazarlık, fon yatırımları, halka arzlar, borsa yatırımları, özel sektör tahvilleri konuları ele alındı.
Türkiye ve dünya ekonomisinin değerlendirildiği toplantıda Osmanlı Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Topbaş, 2015’ten günümüze gelen süreçte bireysel yatırım yapısının çok değiştiğini ifade etti. Osmanlı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Yalman ise finansman konusuna değinerek, şirketler açısından bankacılık dışında sermaye piyasasından para bulma anlamına gelen tahvil ihracının bir prestij kaynağı olduğunu söyledi.
Toplantı öncesi ve sonrasında Odavizyon’u da yayına hazırlayan Anadolu Basın Merkezi (Küresel Ana Haber) olarak hazırladığımız ‘Yatırım Kocaeli – OSB’ler” çalışmasını tüm katılımcılara ücretsiz olarak dağıttık.