Kyocera C.A’nın ‘En İyi 100 Küresel Yenilikçisi’ ödülünün sahibi oldu


Kyocera’nın patent başarı oranı ve global erişimi peş peşe üçüncü kez takdir edildi
Bilimsel ve akademik araştırma, patent analizi ve düzenleyici standartlar, eczacılık ve biyotek anlayış, marka koruması, alan marka koruması ve fikri mülkiyet yönetimi gibi hizmetleri olan Clarivate Analytics (C.A.), 100 ülkede faaliyette bulunuyor. Yaklaşık 4.000 çalışanı olan Clarivate Analytics (C.A.) Web of Science, Cortellis ve Compumark gibi tanınmış birçok markaya da sahip.
Kyocera, dünya çapında bir bilgi çözüm sağlayıcısı olan Clarivate Analytics’in En İyi 100 Küresel Yenilikçisi arasına katıldı. Kyocera’nın patent başarı oranı ve global erişimiyle 2016’ya damgasını vurdu ve peş peşe üçüncü kez ödül almasını sağladı. Ödül, Kyocera’nın Japonya’daki genel merkezinde verildi.
En iyi 100 Küresel Yenilikçileri ödülü, 2011 yılından beri her yıl yenilikçi çabaları olan önde gelen girişimlere ve araştırma kuruluşlarına veriliyor. Ödül alacak olanlar, Clarivate’in orjinal yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilen fikri mülkiyet ve patentlerin analizinden sonra Clarivate Analytics tarafından belirleniyor. Ödüller, Thomson Reuters tarafından oluşturuluyor.

– Adaylar 4 ana kritere göre değerlendiriliyor
Adaylar 4 ana kritere göre değerlendiriliyor; “Miktar”, “Başarı”, “Etki” ve “Küreselleşme”.
“Başarı” ve “Küreselleşme” kriterleri Kyocera’nın dünyanın en iyi yenilikçilerinden biri olmasını sağladı. Kyocera, yenilikçi araştırma ve geliştirme geleneğine ek olarak diğerlerinin fikri mülkiyet haklarına da saygı duyuyor. Kyocera, IP gelişimi ve korumasını maksimize etmek için yakın zamanda Japonya, Amerika ve Çin’de olduğu gibi Avrupa’da da (Almanya) bir patent ofisi açtı. Avrupa, özellikle otomotiv ve çevre ile ilgili ürünler için Kyocera Grup’un en önemli pazarlarından biri. Fikri mülkiyet haklarına saygı göstererek, Kyocera akıllı telefonlarla ilgili teknolojileri, loT’a uygun kablosuz bağlantı teknolojilerini içeren patentleri elinde bulundurmaktadır. 2016 yılında, Kyocera Grup şirketleri U.S. IFI CLAIMS Patent Service’ın Ocak 2017’de duyurduğu en iyi 1000 listesine göre Amerika’da toplam bin 132 patenti elinde bulunduruyor.