Bareiss ve Elliot: “Alman ve İngilizler, bu yıl Türkiye, İspanya ve İtalya’da tatili unutsun”


Avrupa Birliği (AB) peş peşe yaptığı toplantılar ile korona sonrası normalleşmeyi tartışıyorken, çeşitli kesimlerden de turizm trafiğinin ne zaman nasıl açılabileceğine ilişkin açıklamalar yapılıyor.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı ve hükümetin turizm sorumlusu Thomas Bareiss ile İngiltere İspanya Büyükelçisi Hugh Elliot yaptıkları açıklamalarla, İngiliz ve Almanlar’ın bu yıl yurtdışında tatili düşünmemelerini, tatil için ençok tercih ettikleri Türkiye İspanya ve Yunanistan’ı bu yıl düşünmemelerini söyledi.

Almanya ve Birleşik Krallık turistleri yazları İspanya’da geçiremeyecekleri konusunda uyardı Alman Bakan Bareiss, Alman televizyonu ZDF’ye yaptığı açıklamada Alman yurttaşlarının salgın nedeniyle bu yıl ülkeleri dışında plajlarda tatile gidemeyeceklerini belirterek bu kapsamda yurttaşlarımız bu yıl İspanya, Yunanistan veya Türkiye’ye gitmeyi unutsun” dedi. Bareiss, bu ülkeler özellikle İspanya’nın 2020 yılından turizm beklentileri için “Üzerine bir soğuk su içsin” dedi.
İngiltere’nin Madrid büyükelçisi Hugh Elliot da, İspanya’ya yılda 18 milyon turist gittiğini anımsatarak İngiliz turistlerin daha sonra İspanya’ya tekrar gelebileceklerini ama bunun bu yaz olmayacağını belirterek, “Yurttaşlarımız bu yaz İspanya’yı unutsun” dedi