Büyük Ölçekli İşletmeler Kategorisi’nde Sürdürebilirlik Ödülü Petroyağ’ın


Belma ÖZGEN AKBAY

Kocaeli Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Ödülleri sahiplerini buldu. Büyük Ölçekli İşletmeler kategorisinde  Sürdürülebilirlik İkincilik Ödülü’nü Petroyağ Grup adına Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Soysal, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Soydabaş’ın elinden aldı.

1993 yılında, sanayi kuruluşlarının endüstriyel yağlayıcı ihtiyacını karşılamak hedefi doğrultusunda yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Petroyağ; üretim, dağıtım ve Ar-Ge alanında sahip olduğu güç ile bugün sektörünün öncü markalarından biri haline gelmiş bulunuyor.
Petroyağ, 30 yıllık deneyimiyle tekstilden gıdaya, demir çelikten kozmetiğe birçok farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika başta olmak üzere faaliyet gösteren sanayi kuruluşları için etkin ürünler sunan ve ihracat sıralamasında ilk 10’da yer alan Petroyağ; tecrübeli kadrosu, yaygın dağıtım ağı, uluslararası standartlara sahip Ar-Ge merkezi ve sürdürülebilirlik çalışmaları ile Türkiye
ekonomisine katma değer katarak tüm paydaşlarına güvenli, kaliteli ve kesintisiz hizmet sağlıyor.
Kocaeli Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Ödülleri – Büyük Ölçekli İşletmeler kategorisinde İkincilik Ödülü’ne layık görülen Petroyağ, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nde yer alan ilkelere uygun hareket ederek sosyal ve çevresel etkileri en aza indirmek, tüm paydaşların yaşam kalitesini ve toplumun refahını yukarı taşımak hedefiyle gelecek nesillere ve üzerinde yaşadığı
dünyaya karşı taşıdığı sorumluluk bilinciyle Türkiye sanayi sektörünün önde gelen şirketler topluluğu olma özelliği taşıyor.

Toplam 60 bin tonluk üretim kapasitesine sahip Gebze Organize Sanayi otomasyona dayalı merkezinden Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesine hizmet veren Petroyağ, büyüyen yabancı müşteri portföyün ihtiyaçlarını karşılamak üzere, bölgenin tam kalbinde bulunan bu modern üretim tesislerde çözümler geliştirirken, tüm çalışmalarını uluslararası standartlarına dayalı yapıyor.

Petroyağ