TÜRMOB, Luca ile Cumhurbaşkanlığının TL kararını uygulamaya başladı


TÜRMOB hazırlamış olduğu ve muhasebecilerin yoğun şekilde kullandığı Luca muhasebe programında Euro ile yapılan sözleşmeleri TL’ye çevirdi.

Sözleşmeleri TL’ye çevirirken 2018 yılı için Euro kurunu 4,50 TL olarak sabitledi. Luca mali müşavir paket ücreti 2019 yılında yıllık 600.-TL olarak uygulanacak, izleyen yıllarda ÜFE – TÜFE ortalamasında artırılacak.
TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, “TÜRMOB Yönetim Kurulu olarak aldığımız kararla meslektaşlarımızın kullanmakta olduğu LUCA muhasebe programında yapılmış olan eski tarihli tüm sözleşmeleri TL’ye çevirme kararı aldık. Ayrıca Euro kurunu 4,50 TL olarak sabitledik. Önümüzdeki yıllarda da program ücretindeki artış TEFE-ÜFE ortalamasına göre artırılacak. Cumhurbaşkanlığının, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı uygulamaya başladık. Ekonomimize yönelik saldırıların sürdüğü bu günlerde mali müşavirler olarak gerek işletmelerimizin gerekse ülke ekonomimizin bu saldırıları en az zararla atlatması için yoğun bir çaba ve dayanışma içerisindeyiz. Meslektaşlarımızın danışmanlık hizmeti verdikleri işletmelerin, dövizden Türk Lirasına geçişine destek vermelerini talep ediyoruz. TÜRMOB bu yönde yapılacak çalışmalara teknik destek vermeye başladı.” dedi.