Yeşil Satranç turnuvasının 9’uncusu Yücel Boru katkıları ile gerçekleştirildi


Çevre ve iklim değişikliğine karşı sanayi kuruluşlarının AB Yeşil Mutabakatı’na uyumu yoluyla rekabet güçlerini artırmalarını sağlamak için farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli Sanayi Odası’nın öncülüğünde 9’uncusu düzenlenen ‘Yeşil Satranç – Yeşil Sanayi Yücel Grup Satranç Turnuvası’ 3-4 Şubat tarihlerinde, Kocaeli Sanayi Odası Merkez Bina’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin ve Kocaeli’nin en ‘En Büyük 500’ sanayi kuruluşu arasında yer alan Yücel Grup’un destekleri ile düzenlenen turnuvada 100’ün üzerinde centilmen sporcu çetin bir mücadele verdi.

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin en ‘En Büyük 500’ sanayi kuruluşu arasında yer alan Yücel Grup’un destekleri ile düzenlenen ‘Yeşil Satranç’ @yesilsatranc ‘Yeşil Sanayi Buluşmaları 9 Satranç Turnuvası’nda 100’ün üzerinde centilmen sporcu çetin bir mücadele verdi.

Kocaeli Sanayi Odası’nın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’ destekleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de işbirliğinde ve Türkiye Satranç Şampiyonası’nın hemen ardından düzenlenen Yeşil Satranç – Yeşil Sanayi Buluşmaları Yücel Grup Satranç Turnuvası’na bu kez İstanbul’un yanı sıra Ankara’dan özel olarak turnuvaya gelen ve ödül alan sporcular da oldu.

  • Yılın antrenörü seçilen ve TEKNOFEST Projeleri yürütücülerinden, 2 farklı eğitmen konuşmacı olarak katıldı

100’ü aşkın sporcunun 3 kategoride 2 gün boyunca oldukça zorlu rakiplerle de mücadele ettiği turnuvanın ödül töreninde, ilk 10’a giren toplam 30 sporcuya ödülleri, KSO Konferans Salonu’nda verildi. Sporcu velileri ve yakınları, her yaştan centilmen sporcusunu KSO Merkez Binasında, kendilerine ayrılan cafe alanında sıcak bir ortamda, çaylarını ve kahvelerini yudumlayarak bkeleme şansına sahip oldular. Yeşil Satranç Turnuvası’nın  9’uncusunda her turnuvada olduğu gibi özel konuklara da evsahipliği yapıldı ve veliler birbirinden değerli konuklar ile sohbet edip görüş alışverişinde bulunma fırsatını yakaladılar.

Elif Sanem Kıroğlu

Turnuvanın 2.gününde ilk olarak Kocaeli’nin çeşitli okullarında çalıştıktan sonra 2017 yılından bu yana İmzit Bilim ve Sanat Merkezi’nde halen Fen Bilimleri öğretmeni olarak çalışan, TÜBİTAK ve TEKNOFEST Projelerinde danışmanlık ve yürütücülük yapan, okullarda çevre eğitimi ve sıfır atık farkındalık eğitimleri de veren Elif Sanem Kıroğlu velilere hem kendi satranç yolculuğunu anlattı hem satranç ve çocuklarına gelişimi, velilerin tutumu hakkında kendi yaşadıkları ile beraber önerilerii paylaştı. Elif Sanem Kıroğlu’na soru-cevap bölümünde ise ağırlıklı olarak TEKNOFEST ve TÜBİTAK projeleri ile ilgili sorular soruldu. Oldukça keyifli ve verimli geçen söyleşi sonrası veliler organizasyon için bir kez daha Yeşil Satranç’a ve Kocaeli Sanayi Odası ile Yücel Boru’ya teşekkürlerini ilettiler.

 

İlknur Pala

Söyleşi programına davet edilen ve veliler ile uzun bir sohbet yaparak spor ve çocuk konularına dikkat çeken isim, Parkur Jimnastik’te Yılın Antrenöürü seçilen İlknur Pala oldu. 6 ay İngiltere, 1yıl Rusya’da çocuk ve spor üzerine araştırmalar yapan, Kocaelinde Cimnastik alanında Milli takıma sporcu veren ve Ulusal derece yapabilen tek kulüp olan Enerji GSK’nın Kurucusu da olan İlknur Pala, sporun çocuk üzerindeki olumlu etkilerinden, çocukların beslenmesine ve nasıl spor dalı tercihi yapılabileceğine kadar bir çok konuda velileri bilgilendirdi, kendisine sorulan tüm soruları içtenlikle cevapladı.

 

– 3 kategoride ilk 10’a ödülleri verildi

‘Yeşil Satranç – Yeşil Sanayi Yücel Grup Satranç Turnuvası’nın 2.günü sonunda, kategorilerinde ilk 10’a girenlere kupa, madalya ve hediyeleri verildi. Yeşil Satranç Kurucu Koordinatörü Belma Özgen Akbay, henüz Türkiye Şampiyonasından gelen 2 milli sporcu Mehmet Emir Alim ve Ali Mete Dere’yi de unutmadı ve ödül töreni öncesi onlara nazar değmemesini dileyerek nazarlık hediye etti ve başarılarının devamını diledi.

Yeşil Satranç Yücel Grup Satranç Turnuvası’nda 8 yaş ve altı kategorisinde sırası ile ilk 3’e giren Ali Asaf Ayvaz, Ali Mete Dere ve Said Mirza Akhan’a ‘Yücel Grup’ imzalı kupalarını, milli sporcu da olan Ali Mete Dere’nin annesi Fatma Şahin Dere verdi. İlk 3’ün hediyelerini konuş konuşmacı da olan eğitimci ve aynı zamanda hakemlik ünvanı da bulunan Elif Sanem Kıroğlu verirken, ilk 10’a giren diğer sporcular sırası ile şu şekilde oldu: Kerem Ulutaş, Kadir Akyüz, Doruk Doğru, Sarp Arel Güvenç, İsmail Alperen Deliktaş, Ömer Asaf Bardakçı ve Mete Özcan. Bu sporcuların özel baskı ‘Yeşil Satranç – Yücel Grup’ madalyalarını ise Kocaeli’nin yetiştirdiği usta satranç oyuncusu ve antrenörlerinden de biri olan ve turnuvada açık kategoride yarışan Bartu Baylav verdi.

12 yaş ve altı kategorisinde Emir Ali Özer 1’inci olurken, Bülent Çıtlak 2’nci ve Ayeser Levent Akbay 3’üncü oldu. Kategorinin şampiyonlarına kupa ödüllerini, Yeşil Satranç’ın ‘babası’ Levent Akbay takdim etti. Kategorinin şampiyonlarının ödüllerini ise sırf bu turnuva için Ankara’dan kalkıp gelen kategorinin de 1’incisi olan Emir Ali Özer’in babası Emrullah Özer takdim etti. Kategoride ilk 10’a giren diğer sporcular ise sırası ile Ali Ağır, Ali Umut Kırmızıgül, Çınar Kara, Koray Kavaklıoğlu, Efe Mutlu, Zeynep Ceylin Dere ve Süleyman Emir Kuzey olurken, bu sporcuların madalyalarını ise Aralık ayında yapılan Kocaeli İl Birinciliği’nde, kendi kategorisinde il 1.’si olan Çınar Kara’nın annesi verdi.

Bir çok satranç antrenörünün ve yüksek UKD’li her yaştan sporcunun da yarıştığı ‘açık kategori’de ise 1’inci Abdullah Mert Anık, 2’nci Bartu Baylav ve 3’üncü Emre Çubukçu oldu. Kategorinin Yeşil Satranç – Yücel Grup imzalı kupalarını turnuvanın sorunsuz geçmesini de sağlayan hakemlerimizden Başhakem Gökhan Ulutaş verirken hediyelerini ise hakemlerden Abdullah Kocatepe verdi. Diğer ilk 10’a giren sporcular Arda Tuna Karacan, Tugay Çolak, Cumali Eren Taş, Çınar Bektaş, Mehmet Aşkın Taşan, Engin Parlarkılıç ve Tuna Kayra Döndü’ye özel baskı madalyalarını ise Başhakem Yardımcısı Emirhan Yüksel verdi.

Tüm kategoride ilk 10’a giren tüm sporculara ‘Yeşil Satranç’ başarı belgelerini ise Turnuva Direktörü de olan Belma Özgen Akbay verdi.

  • Belma Özgen Akbay: 9 doğurttular ama 10’uncusu da yolda

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Yeşil Satranç Kurucu Koordinatörü de olan Belma Özgen Akbay hem kurum hem de bu kez isim olarak vizyoner destekçilerine teşekkür etti. Öncelikle böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesini üstlenen Kocaeli Sanayi Odası’na ve kendilerine her daim destek olan Başkan Ayhan Zeytinoğlu’na teşekkür eden Belma Özgen Akbay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve KBB adına şu an farklı bir Daire’nin başkanlık görevini yürüten Şemsettin Yıldırım’a, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ve Kurum adına kendisine yol gösterip farklı bir vizyon ile bakabilen Şube Müdürü Engin Yaşar’a; ayrıca Gençlik Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer’e özel teşekkür etti. Belma  Özgen Akbay bu turnuva özelinde ‘çevreye duyarlı, geleceğe inançlı’ Yücel Grup’a ve özelinde Yücel Boru Genel Müdürü Kemal Saraç’a çok teşekkür etti.

Her zamanki gibi bir çok sıkıntıya göğüs gererek 9’uncusunu düzenledikleri Yeşil Sanayi Buluşmaları Turnuvası’nda henüz 1 gün bile olmadan kayıtları fazlası ile dolduran ve turnuvaya katılan tüm katılımcılara teşekkür eden Belma Özgen Akbay, ‘9’uncusunu yaptığım bu turnuvada yine eksik olmasınlar, bana 9 doğurtan Federasyon’un İl Temsilciliği’ne teşekkür ederim. 9 doğurdum ama 10’uncusu da yolda” diyerek sitem etti. Belma Özgen Akbay, bir seri haline dönüşen ‘Yeşil Satranç – Yeşil Sanayi Buluşmaları Satranç Turnuvası’nın devamı için Federasyon İl Temsilciliği’nin daha fazla destekçi ve yardımcı olmasını dileyerek ödül törenine geçti.