VASPADER’in ilk genel kurulunda Naci Faydasıçok genel başkan seçildi


Ağustos 2017 tarihinde kurulan VASPADER’in ilk Genel Kurulu 06.02.2018 tarihinde tüm üyelerin katılımıyla İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Cemile Sultan Korusu tesislerinde gerçekleştirildi.

Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Naci Faydasıçok açılış konuşmasında dernek kurulum sürecini tüm üyelere izah ettikten sonra dernek faaliyetleri ile vasıflı ve parlak çelik sektörünün paydaşlarının bir araya gelmesiyle oluşacak sektörel bütünlük sayesinde, küresel ve sürdürebilir rekabet gücü elde etmeyi amaçladıklarını belirtti. Daha sonra dernek organlarının seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda VASPADER Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Hasparlak Çelik Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Naci Faydasıçok seçildi.
VASPADER Yönetim Kurulu Üyeleri Akçelik Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Alfa Otamat Çelikçilik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti., Hasparlak Çelik Sanayi Tic. A.Ş., Ömür Çelik A.Ş., Uyar Çelik Endüstrisi Sanayi Tic. A.Ş. olurken, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Aygünsan Demir Çelik ve Tic. Ltd. Şti., Kayıkçı Demir Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti., Nihat Uyar Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş., Saka Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. ve Yükselen Çelik A.Ş. oldu. Dernek Denetim Kurulu Üyeliğine Coşkun Çelik Dış Tic. A.Ş., Çel-Mer Çelik Endüstri A.Ş. ve Esen Metal San. ce Tic. Ltd. Şti. Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine ise Alp Çelik San. Tic. A.Ş. Hascometal San. Tic. A.Ş ve Uyar Demir Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti. seçildi.
Genel Kurul’da ayrıca Çelik Federasyonu’na üye olunması kararı alındı.
VASPADER üyeleri, özellikle otomotiv tedarik sanayi başta olmak üzere makine imalat, beyaz eşya ve diğer imalat sanayinin hammaddesi soğuk işlenmiş vasıflı çelik çubuk üreticisi olan Türkiye’nin en büyük parlak çelik çubuk sanayicilerinden oluşmaktadır.