İzmit Belediyesi, okul aile birliği yönetimlerinden projeler için destek istedi


Okul Aile Birliği Yönetimleri ile biraraya gelen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, programda çocuklar ve gençler için yaptıkları projeler hakkında detaylı bilgi verdi.
İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine çağrıda bulunan Fatma Kaplan Hürriyet, “Çifte standarda uğramak istemiyoruz. Kamu hizmeti sunmak istiyoruz. Projelerimizi okullarda uygulamak için dayanışma bekliyoruz, eşitlik bekliyoruz, adil bir duruş bekliyoruz” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet okul aile birliklerinin temsilcilerini, velileri Dernekler Yerleşkesinde kahvaltı programında ağırladı. Okul Aile Birliklerinin çocukların eğitim yolculuğunda bir köprü görevi gördüğünü söyleyen Fatma Kaplan Hürriyet, çocuklar ve gençler için yaptıkları ücretsiz projelerden bahsetti ve Okul Aile Birliği Yönetimlerinden sözkonusu projeleri okul yönetimleri ile paylaşmalarını istedi. Fatma Kaplan Hürriyet projeleri şu şekilde özetledi:

– Beslenme Saati Projesi
“İzmit’in her bir evladının bu kentin ve ülkenin geleceği olduğunu hepimiz biliyoruz. Kıymetli evlatlarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu büyümeleri sadece ailelerin ve öğretmenlerin değil hepimizin sorumluluğu. Bizler de gücümüzün yettiğince okullarımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve ailelerimize gerek bireysel gerek kurumsal hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır okullara ‘Beslenme Saati Projesi’nden bahsediyoruz. Beslenme Saati Uygulamasını uygun okullara yaymak için ciddi bir çaba içerisindeyiz.
Ciddi bir kapasiteye sahip bir aşevimiz var. Aşevimiz denetimli ruhsatlı, AFAD’ın da tescil ettiği mutfaklardan bir tanesi. Aşevi sayesinde Beslenme Saati Uygulamasını okullara sunuyoruz. Okullara yemekleri kendimiz getiriyoruz. Bu projeyi 2022 yılında başlattık. 2023 yılında da devam ediyoruz ama ne acıdır ki bu güzel hizmetten sadece 2 okul faydalanıyor.”

Küresel Ana Haber Yayın ve Yazı İşleri Müdürü Belma Özgen Akbay da, Mehmet Sinan Dereli Okul Aile Birliği Başkanı olarak, Başkan Yardımcısı İkbal Güler ile toplantıya katılım gösterdi.

– İzmit’e çocuk merkezi
İzmit Belediyesinin gençlere ve çocuklara yönelik projeleri hakkında bilgi veren Fatma Kaplan Hürriyet, kadınların gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakabilecekleri ve çarşıdaki işlerini halledebilecekleri yeni bir çocuk merkezini hizmete sunacaklarını ifade etti.
Çınar Çocuk Evleri’nde de ekonomik durumu olmayan aileler için ücretsiz hizmetler sunduklarını anlatan Fatma Kaplan Hürriyet, çocuklar için Dolphin’de ‘Çetin Emeç Kütüphanesi’ ve Belsa’da ‘Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ni açtıklarını söyledi. Fatma Kaplan Hürriyet, kütüphanenin hemen yanında Belsa Gençlik Sokağı’nda ise YouTube Stüdyosu, İstihdam Ofisimiz ve ücretsiz bir şekilde İngilizce pratik yapma imkanı sunan Talk and Smile Kafe bulunduğunu aktardı.