6 yıl önce girişimcilik ruhu ile kurulan Mapsis, 3 yıl içinde yurt dışına da açıldı


 

Mapsis, 2011 yılı başında Gebze Ticaret Odası’nın düzenlediği KOSGEB Girişimcilik Kursunu tamamlayan Filiz Akkaş tarafından Ekim 2011’de kuruldu ve Kasım 2011’de 3 çalışan ile 350 m2 alanda üretime başladı. Başlangıçta sadece bir işleme merkezi ve konularında deneyimi olmayan personel ile metal işleme sektörüne giriş yapan Mapsis, devamında hem iç kalite eğitimleri ile titiz, düzenli ve iş disiplinine haiz üretim işlemleri, hem de Gebze Ticaret Odası ile UMEM kursu oluşturarak kendi iş yeri için yetiştirdiği CNC operatörleri ile kısa sürede üretiminde önemli artış sağladı.
Müşterileri tarafından birkaç kez iç kalite tetkikleri ile denetlenen Mapsis’in, fason üretim metodu ile yaptığı ürünler, gerek işleme kalitesi, gerekse işleme toleransları açısından beklentileri karşılamakta olup, Türkiye, Orta Avrupa ve Kanada pazarlarında kalite eksikliği yaratmadan kabul görüyor. 2012 yılında üretim kapasitesini 3 kat, 2013 yılında da 4 kat artırarak 3 çalışan ile başladığı üretimini 2017 Ocak ayı itibari ile 30 çalışanla sürdüren Mapsis’in Kurucusu ve Genel Müdürü Filiz Akkaş, girişimcilik ruhunu dış pazarlara da taşıyarak 2014 yılında ihracat çalışmalarına başladı.
2014 yılına kadar yurtdışı pazarlar için hassas ve standartlara uygun metal işleme ihtiyacı olan firmalara fason üretim anlayışı içinde çözüm ortağı olarak hizmet veren Mapsis, 2014 yılı itibarı ile doğrudan Lüksemburg, Belçika, Fransa ve Almanya’ya müşteri taleplerine uygun üretimleri ile ihracat yapmaya başladı. 2014 yılında eş zamanlı olarak çalışmalarını havacılık, savunma ve otomotiv sanayi sektörüne de taşıyan Mapsis, AS 9100 ve ISO 9001 sertifikalarına hak kazanarak dünya standartlardaki üretim anlayışı ve kalitesiyle halen savunma ve havacılık sektörlerinin önde gelen firmaları ile gizlilik sözleşmelerini tamamlayıp resmi tedarikçileri olarak faaliyetlerini sürdrüyor. Firma Fransa Zodiac Aerospace ve Amerika BE Aerospace firmaları ile imzaladığı gizlilik anlaşmaları sayesinde özellikle havacılık sektöründe yurtdışında da pazar oluşturma çalışmalarına hız vermiş durumda.
Mapsis, sürekli girişimcilik ruhuna uygun, doğru atılımlarda bulunan bir firma ayrıcalığı ile yapılması gereken yatırımları zamanında ve doğru adımlarla gerçekleştirerek pazarın ihtiyacına süratle cevap veriyor. Oluşturduğu firma iç kalite standardı ve bu standardı aksatmadan uygulama kararlılığı sayesinde, kalitede istikrar sağlayarak müşterilerinin memnuniyetini ve devamında güvenini kazandı. Çalışanların iş bölümlerine uygun eğitimleri, iş disiplinine verilen önem, takım ruhu ve işe uygun istihdam başarı için doğal bir ortam oluşturdu. Filiz Akkaş, tüm bunların yanı sıra zamanında teslim ilkesinden kopmadan, esnek vardiya çalışmalarının da önemli bir başarı adımı olarak ifade edilebileceğini belirtiyor.

– Lüksemburg Ekonomi Bakanı’ndan ‘en iyi girişimci ödülü’
Mapsis, KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri 2013 yarışmasında Yılın Başarılı Girişimci Ödülü dalında Kadın Girişimci olarak finale kaldı. 2015 yılı Haziran ayında ise Lüksemburg’da düzenlenen Büyük Bölge İş Günleri etkinliğinde, ihracatta gösterdiği başarı nedeni ile Lüksemburg Ekonomi Bakanı tarafından En İyi Girişimci ödülü ile takdir edildi.