Assan Hanil, 2017-2020 arası 32 milyon Euro’luk ihracat planlıyor


Kibar Holding ve Güney Koreli Seoyon E-Hwa ortaklığı ile 1997 yılında kurularak otomotiv sektöründe ana parça tedarikçisi olarak üretime başlayan Assan Hanil, 2017-2020 yılları arasında 32 milyon Euro’luk bir yatırım ile Avrupa, Rusya ve Kore’ye ciddi ölçekte ihracat yapmayı planlıyor.
Assan Hanil olarak, Kibar Holding ve Güney Koreli Seoyon E-Hwa ortaklığı ile 1997 yılında kurularak otomotiv sektöründe ana parça tedarikçisi olarak üretime başladıklarını belirten Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik; firma olarak sadece otomotiv sektöründe değil, tüm ulaşım araçları sektöründe en iyi ve özgün çözümü sunabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti Kocaeli ve Bursa’daki üç farklı lokasyonda bulunan tesislerinde üretim yaparak ve toplam 80 bin metrekarelik fabrikalarında 1.000 kişilik dinamik kadroları ile çalıştıklarını belirten Okan Gedik, yolcu ve sürücü koltukları, ön ve arka tamponlar, kapı panelleri, ön kumanda panelleri, tavan ve halı kaplamaları gibi parçaların üretimini gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu yıl açıklanan İSO 500 listesinde 159’uncu sırada yer aldıklarını belirten Okan Gedik, Assan Hanil’i ve 2017 planlarını şu şekilde anlattı:
Assan Hanil olarak, Türk Hava Yolları ve THY Teknik A.Ş. ile Türkiye’de uçak koltuğu imalatını gerçekleştirmek üzere TSI – “Uçak Koltuk Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.” Ortak Girişim Şirketi’ni 2012 yılında kurduk. İlk ürün tasarımlarımızı sektörün ihtiyacı olan ADOA, POA ve ETSO sertifikasyonunu da alarak tamamladık ve seri üretime başladık. TSI, Uçak Koltuk Üretim A.Ş. ilk yerli tasarım uçak koltuklarının teslimatını 2014 yılı içerisinde gerçekleştirdi. Söz konusu koltukların tüm Ar-Ge süreci Assan Hanil tesislerinde yürütüldü. Uzun menzil ekonomi sınıfı koltuk tasarımını tamamlayarak Airbus’a teslim etti. Boeing ve Airbus için üretilen koltuklar, halen bu uçaklarda kullanılıyor. Direk olarak ihracatımız bulunmamakla birlikte, ürünlerimizi kullanan otomotiv sektörünün güçlü üreticileri Hyundai ve Ford Otosan gibi firmalarla dolaylı olarak ihracata katkı sağlıyoruz. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde ürün portföyümüzü ihracat potansiyeli yüksek ürünler üzerinde genişletmeyi de planlıyoruz.

– ASD ile yeni tesisler kurmayı hedefliyoruz
Kendi Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz özgün tasarımlı, ihracat potansiyeli yüksek, hava süspansiyonlu ticari araç sürücü koltuğu projesi kapsamında önemli bir araç üreticisinin yeni projesine koltuk tedarik anlaşması imzaladık. Bu anlaşma çerçevesinde, geçen yıl IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda lansmanını yaptığımız koltuğumuz, 2018’de seri üretime geçecek. ASD ile dünya pazarlarına açılmayı, müşterilerimizin bulunduğu ülke ve lokasyonlarda yeni tesisler kurmayı hedefliyoruz. Bu proje ile ilgili tesisler dahil 2017-2020 yılları arasında 32 milyon Euro’luk bir yatırım ve ile Avrupa, Rusya ve Kore’ye orta vadede ciddi ölçekte ihracat yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyl Bu noktada, yalnızca Türkiye pazarı değil, projelerin gelişimine istinaden yakın coğrafyadaki büyük üreticiler de hedef pazarımız içinde yer alıyor.

– Endüstri 4.0’ın önemli dinamiklerini sistemlerimize entegre ediyoruz
Doruk Projemiz, Turquality Marka Programı, İnovasyon Odaklı İşbirlikleri ve Teknoloji Yol Haritası çalışmalarımız ile Endüstri 4.0’ın önemli dinamiklerini sistemlerimize entegre ediyoruz. Doruk’u kurumsal dönüşüm içerisinde dijital dönüşümün gerçekleştirileceği bir proje olarak görüyoruz. Özellikle SAP S/4 1610 Hana (Doruk Projemiz) ile gelen yeni teknolojilerle birlikte, Endüstri 4.0 uygulamalarını hayata geçirebileceğimiz gerekli altyapıları hazırlıyoruz. Projenin safhaları hayata geçtikçe, Assan Hanil dijital dönüşüm yolculuğu da adım adım gerçekleşmiş olacak.
Aynı şekilde Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren bir kuruluş olmamız sebebiyle de köklü bir sanayi ve ticaret tecrübemiz bulunuyor. Kibar Holding’in farklı sektörlerdeki tecrübeleri, Seoyon E-Hwa’nın ise farklı ülkelerdeki operasyonlarının gücü ile sektörümüzdeki önemli oyunculardan biri olmayı, müşterilerimize stratejik avantaj yaratacak çözümler sunmayı sürdüreceğiz.

– Sektör yılı olumlu verilerle kapatacaktır
2017 yılının ilk yarısını geride bıraktığımız bugünlerde, Türk otomotiv üretim sektörünün istikrarlı bir şekilde hedefleri doğrultusunda ilerlediğini görüyoruz. Yıl sonuna kadar aynı performans sürdürüldüğü takdirde, 2017 yılını olumlu bir şekilde kapatacağımızı düşünüyoruz.
Otomotiv alanında dünya lideri olmak gibi büyük bir hedefi gerçekleştirmek için, mevcut uygulamaların ihtiyaçlarımızın ne kadarını karşıladığını iyi analiz etmek gerekiyor. Ayrıca büyük veri ihtiyacının artması ve bunların analiz edilmesi noktasında sistem altyapılarının uygunluk ve yeterlilikleri, birçok ek uygulama ve bunların birbiriyle uyumlu çalışması sırasında yenilenmeye duyulan ihtiyaçlar, yenilikçi fikir ve projelerin ortaya konmasını zorunlu kılıyor.
Türk şirketleri uluslararası arenada markalaşma yolunda önemli adımlar atıyorlar. Yüksek kalite algısı ve bunu destekleyen rekabetçi fiyatlandırma sistemleri; yenilikçi ve esnek çözümler, müşteriye yakınlık konularında fark yaratma ve markaya yapılan kesintisiz yatırımın küresel bir marka olma yolunda çok önemli adımlar olduğunu düşünüyoruz.

– 2011 yılından bu yana Ar-Ge Merkezimiz ile çıtayı daha da yükseltiyoruz
Müşterilerimize sağladığımız hizmet kalitesini daha da artırmak ve ulaşım araçları sektöründeki çıtayı daha da yükseğe çıkarabilmek için önemli bir adım daha atarak 2011 yılında kendi bünyemizde Ar-Ge merkezimizi kurduk. Kurduğumuz Ar-Ge merkezi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayı ve desteğini de alarak, Türkiye’de bu desteği almayı hak eden sayılı kuruluşlar arasına girme başarısını gösterdik. Ar-Ge merkezimiz ile müşterilerimize yenilikçi ve özgün çözümler sunuyoruz. Bugün, müşterilerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda, modern ve teknolojik tesislerimizde üretim yapabilme imkanına sahibiz. Ürün gruplarına uygun yeni teknolojilerin geliştirilmesi, ağırlık azaltma, maliyet optimizasyonu ve kaliteyi arttırmaya yönelik yenilikçi projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Ar-Ge Merkezi’mizin kurulduğu ilk günden bu yana gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar neticesinde, 29 adet tescillenmiş fikri mülkiyet hakkı olup, değerlendirme sürecinde toplam 29 adet başvurumuz bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra şirketimizin ve ortaklarımızın gerek yatırım gücü, gerekse entellektüel birikimleri bizi sektörümüzde öne çıkartıyor.

– 2017’nin ‘En fazla engelli istihdam eden’ ve ‘En fazla kadın istihdam eden’ şirketi Assan Hanil…
Geçtiğimiz yıl, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından her yıl düzenlenen TAYSAD Başarı Ödülleri gecesinde “Faydalı Model” dalında, teknoloji geliştirmesi kapsamında ağırlık hafifletme, maliyet optimizasyonu ve kaliteyi arttırmaya yönelik yenilikçi projelerimiz ile ödüle layık görüldük. Bu yıl İŞKUR tarafından “En Fazla Engelli İstihdam Eden Şirket” ve “En Fazla Kadın iİstihdam Eden Şirket” ödüllerini aldık.