Kyocera’nın ‘Teaching Assistant Uygulaması’na ‘BLI Ödülü’


Kyocera’nın iş uygulaması Teaching Assistant, Buyers Lab (BLI) tarafından 2017 ”Öne Çıkan Eğitim Pazar Çözümü” ödülüne layık görülerek en prestijli “Test Edilen Altın Çözüm” derecesine sahip oldu.
Döküman görüntüleme donanımı, yazılımı ve hizmetleri alanında dünyanın önde gelen bağımsız değerlendiricilerinden biri olan BLI, 12 aylık testlerin sonucunda ödüle layık görülen ürünleri ve uygulamaları belirliyor. Buyers Lab (BLI)’nın 2017 ”Öne Çıkan Eğitim Pazar Çözümü” ödülünün sahibi ise Kyocera’nın Teaching Assistant Uygulaması oldu.
BLI’ın analistleri, Teaching Assistant programının kullanımı kolay oluşu ile geniş bir skalaya sahip analitik özelliklerinden etkilendiğini belirttiler. Bununla birlikte, uygulamayı her okul için ekonomik bir çözüm olarak tanımlayan analistler sistemin öğrencilerin performanslarını daha da etkin kılacağına inandıklarını belirttiler.
Teaching Assistant, bir çok fonksiyonlu fotokopi makinesi uygulaması olup öğretmenlere çoktan seçmeli ve yuvarlak doldurmalı test formları yaratma ve basma imkânı vermesinin yanı sıra cevap anahtarı ve cevap kâğıtlarını otomatik olarak tarayarak tamamlanmış testleri puanlar ve analiz ediyor. Uygulamanın analitik özellik skalasında not/sıra dağılımını gösteren grafik, en kolay ve en zor sorular ile ortak öğrenci performans çizelgesi yer alıyor. Opsiyonel olarak Microsoft Excel ile entegrasyon sağlanması, öğretmenlere PC’yi kullanarak testler yaratma, ek analiz yapabilme ve test sonuçlarını grafik şeklinde elde etme imkanı sağlıyor.
Kyocera Bilgitaş İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Türkay Terzigil; “Kyocera’nın Teaching Assistant uygulaması, öğretmenler için zaman tasarrufu sağlayan ve eğitimi geliştiren bir uygulamadır. Uygulama, çoktan seçmeli test de dâhil olmak üzere birçok sürecin kolayca gerçekleşmesini sağlayarak, öğretmenlere yardımcı olmakta ve diğer önemli sınıf aktivitelerine daha fazla zaman harcamalarına imkân vermektedir.” dedi.