Limak’tan Tarsus’a iki otel yatırımı


Limak Holding Başkanı Özdemir, yurtdışındaki ilk otelleri KKTC’den sonra Makedonya Üsküp’te de otel yapacaklarını, Fransa Nis’te bir otelin satın alınması için görşümeler yaptıklarını açıkladı.

Türkiye’de şu anda 7 oteli bulunan Limak Grubu, yurtdışındaki ilk yatırımı olan KKTC’deki oteli hizmete açarken Makedonya Üsküp’te de bir otel yatırımı yapacaklarını, daha önce durdurulan Mersin Tarsus Kazanlı’daki tahsisli arazileri üzerindeki iki otel ile bir golf sahası yatırımına başlayacaklarını duyurdu.
Grubun turizm alanındaki çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere İstanbul Kavacık’taki Eurasia Limak Otel’de grubun turizm koordinatörü Kaan Kavaloğlu ile birlikte toplantı düzenleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, turizm yatırımlarının holding toplamında yüzde 15 payı olduğunu söyledi.
Limak olarak turizmmde otelciliğe ilk kez 1995’de Antalya Belek’te Arcadia ile başladıklarını belirten Nihat Özdemir, grubun yurtdışında ki ilk oteli olan KKTC Limak ile birlikte toplam tesis sayısının 8’e, yatak kapasitesinin de 7 bine ulaştığını söyledi.

Nihat Özdemir, Mersin Tarsus Kazanlı bölgesindeki tahsisli arazi üzerine kuracakları her biri 1000’er yataklı iki oıtel ile golf sahası yatırımına da başlayacaklarını belirterek, Kazanlı bölgesinin Türkiye’nin ikinci Belek’i olacağını, Limak olarak kendilerinin de buraya yapacakları otel ile golf sahası yatırımını hızlandıracaklarını belirtti.
Nihat Özdemir yurtdışındaki ilk yatırımları olan KKTC’deki otelden sonra Makedonya’da da bir otel yapacaklarını ve Fransa Nis şehrinde de bir otelin satın alınması ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.