Keiretsu Forum Türkiye’den 1,4 milyon TL’lik yatırım


Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağına sahip olan Keiretsu Forum’un Türkiye ayağı Keiretsu Forum Türkiye, özellikle tekstil, konfeksiyon ve aksesuar üreten firmaların operasyon ve pazarlama stratejileri için önemli veriler sunan Taglette’ye 1.4 milyon TL’lik yatırım yaptı.
Taglette’nin yatırım sonrası şirket değerlemesinin 7.2 milyon TL’ye yükseldiğini belirten Taglette Kurucusu Mehmet İmrak, “Radyo Frekans ile Tanımlama (RFID) tabanlı sistemlerle ürün takip, kontrol ve analiz süreçlerinin bulut tabanlı yönetilmesini ve görünmez elektronik mürekkep teknolojisi ile ürün güvenliğinin kontrolünü sağlayan bir girişimiz. Taglette olarak başından beri stratejimiz, bireysel yatırımcıları ikna etme süreçlerine girmek yerine tüm odağımızı yaptığımız işe vererek ürün ve hizmetlerimizi geliştirerek pazarda yer almak üzerine oldu. Bu süreç içinde Keiretsu Forum Türkiye’yle tanıştıktan sonra hem yatırımcılarla buluşma şansını elde ettik hem de Keiretsu Forum Türkiye’nin bütün süreçleri yönetmesi sayesinde işimize daha çok odaklandık” diye konuştu.

– Dışa olan bağımlılığın azaltılması hedefleniyor

Taglette tarafından geliştirilen sistemde, ürün güvenliği, personel takibi, stok sayımı ve verim kontrolü aynı anda tek altyapıda yönetilebiliyor. Maliyetleri düşürerek, üretim ve satış süreçlerinde firmalara sağladığı bilgilerle firmaların dışa olan bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Taglette, üretimden tüketime kadar olan tüm süreçlerde insan faktöründen bağımsız gerçek zamanlı takip ve analizler sunarak firmanın en doğru sonuçları elde etmesine olanak veriyor. Bulut tabanlı RFID sistemi ile günlerce süren stok sayımı anlık olarak yapılabilirken, yine anlık olarak reyon dizilimi ve yeni sezon ürün üretiminde odak noktasının ne olması gerektiği ile ilgili bilgilere de ulaşılabiliyor.