‘Lavira Roket’e sponsor aranıyor


1 Temmuz 2020 yılında 4 mühendislik öğrencisi tarafından Kocaeli Üniversitesi bünyesinde roket sistemleri geliştirmek üzerine kurulan ‘Lavira Roket Takımı’, 2022’yi finanse edebilmek için ve roket üretimi için sponsor arıyor.
Henüz mezun olmadan, roket ve roket teknolojileri üzerine Ar-Ge ve üretim çalışmaları yaparak tecrübe elde edip gerçekleşen proejelerine patent almayı hedefleyen ‘Lavira Roket Takımı’ 1 Temmuz 202o yılında Kocaeli Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Başta roket çalışmaları olmak üzere birçok farklı teknoloji yarışmalarına takımlar hazırlamak ve yaptıkları çalışmaları geleceğe aktararak ilerleyen bir öğrenci takımı olmayı hedefleyen ‘Lavira Roket Takımı’, daha aydınlık bir gelecek kurma yolunda ilerleyen bir öğrenci grubu. Şu an aktif olarak 25 üyesi bulunan takımın asıl hedefinin ise roketler ve roket teknolojileri üzerine çeşitli Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları yaparak özgün sistemlerinin patentlerini almak ve bir girişim oluşturmak.

– Roket ateşlenmeye hazır
4 kişilik takım ile ilk olarak2021 Teknofest Roket Yarışması’na katılan ‘Lavira’, yarışmada tüm raporlama ve teknik aşamaları başarı ile geçti ve finale kaldı. Toplam 296 takımın katıldığı orta irtifa kategorisinde ‘Lavira’, kritik tasarım raporunda 24’üncü ve yaşanan teknik bir sorundan dolayı da yarışma genel sıralamasında 33’üncü oldu.
Teknofest’te stand açan takım böylece meraklı herkese projelerini ve süreçleri anlatarak bir bakıma onlara da bu işler için mentörlük yapmış oldu.
Takım aynı zamanda İstanbul’da düzenlenen ‘Dijitalleşme Çağında Gençlik Çalıştayı’na da katılarak burada da gençlere projelerini anlatıp onlara yol gösterici olmayı amaçladı.

– Lavira 2022’de 2 takım ile Teknofest’te
Yeni dönemde takımı genişleten ‘Lavira’ 23 kişilik yeni ekibine özellikle alt sınıflardan da öğrencileri dahil ederek takımda devamlılık ve henüz 1.sınıftan itibaren daha donanımlı mühendisler yetiştirme amacında. ‘Lavira’ yeni gelen takım üyelerine eğitimler, dökümanlar ve on-line kurslar da veriyor.
‘Lavira’ Teknofest 2022 için ‘Lavira Tulpar Roket Takımı’ ve ‘Lavira Merküt Roket Takımı’ olarak 2 takım olarak katılacak. Takım aynı zamanda Portekiz’de düzenlenecek olan ‘Avrupa Roket Yarışması’na ve Avusturalya’da düzenlenecek olan roket yarışmasına katılmak için çalışmalara başladı.

– ‘Lavira’ kendi motorunu geliştiriyor
‘Lavira’ aynı zamanda katı ve sıvı yakıtlı roket motorları üzerinde de çalışarak kendi motorunu geliştirmeye çalışıyor.

– ‘Lavira’ Roket Takımı üyeleri
2022 için 2 takım ile Teknofest’e katılacak olan ‘Lavira’nın takım üyeleri ve görevleri şu şekilde:
Lavira Tulpar Roket Takımı
Takım Kaptanı : Recep Tektaş, Aviyonik Sistem : Veli Kaan Akan ve Dilara Akpınar, Yazılım Süreçleri: Recep Tektaş ve Sabahattin Çiçek, Telemetri Sistemleri :Oğuzhan Tunç, Enerji Sistemi : Gülay Sarıca ve Fatma Nur Arıkoğlu, CFD Analizleri :Mehmet Çetin, Yapısal Analizler: Sefa Benzer, Tasarım : Selin Kırak, Uçuş Analizi ve Simülasyonu : Fuat Altan Aydın, İmalat Yöntemleri: Burak Şengün, Ar-Ge: Ramazan Pekcan, Sponsorluk : Recep Furkan Sezer
Lavira Merküt Roket Takımı
Takım Kaptanı : Enes Muhammed Kaya, Aviyonik Sistem : İsmail Şahin, Yazılım Süreçleri: Halil İbrahim Çetin ve Abdulkadir Can Kinsiz, Telemetri Sistemleri : Berkant Kılıç, Enerji Sistemi : Zeynep Sena Akgül, CFD Analizleri : İlknur İçtüzel, Yapısal Analizler: Mert Aykutlu, Tasarım : Hüseyin Demir, Uçuş Analizi ve Simülasyonu : Enes Muhammed Kaya, İmalat Yöntemleri: Fatih Arda Aydın, Ar-Ge: Enes Muhammed Kaya, Sponsorluk : Fatih Küçük

– ‘Lavira’ sponsor arıyor
Takım bu seneki çalışmalarını finanse etmek ve başarı ile ilerleyebilmemiz için sponsorluklara ihtiyaç duyuyor. Sponsorluklar nakit desteği olabileceği gibi roket üretim aşamalarında ihtiyaç olan hizmetler veya malzemelerin (torna, karbon ve cam elyaf malzeme, alüminyum vs.) sağlanması şeklinde de olabilir.