Satranç sporcularının da artık bir yeri oluyor


Kocaeli’de satranç sporunun hak ettiği yerlere gelebilmesi için daha uygun şartlar ve daha fazla turnuva düzenlenmesini isteyen sprocular adına 3 veli, Türkiye Satranç Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği adına 3 yetkili ile Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Yeşil Satranç – Özel tahtasında oynanan ve bir masa sporu olan satranç; strateji oyunlarının başında geliyor. Zeka geliştirici bir oyun olduğu bilinen satranca küçük yaşlardan itibaren büyük ilgi var. Kocaelide’de küçük büyük her yaştan satranca ilgi fazla. Ancak Kocaelili satranç severler bu spora gereken ilginin gösterilmediğini ve daha aktif olmak istediklerini belirtiyorlar.

Özellikle küçük yaşlardan itibaren çocuklarının geleceklerinde satrancın mutlaka yeri olması gerektiğine inanan sporcu velileri, TSF Kocaeli İl Temsilciliği’nin de katılımları ile, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler. İnteraktif olarak sohbet havasında geçen görüşmede iletilen mesajlar özellikle şu maddeler etrafında oldu:
“- Özellikle küçük yaş sporcular ve yeni başlayan sporcular özelinde daha fazla turnuvalar düzenlenmeli.
– Turnuvalarda dereceye girenlere madalya dışında kupa ve olur ise teşvik ödüllerinin verilmesi.
– Özellikle pandemi döneminde temizliği ve giriş-çıkışları daha önemli bir hale gelen salonların seçiminin doğru yapılabilmesi. Pandemi kurallarına uyum konusunda gerekirse daha sıkı önlemlerin alınması.
– Satranç sporuna yakışır bir turnuva salonunda sporcuların rahatlıkla maç oynayabilecekleri büyüklükte masaların temin edilmesi ve iç içe olmayacak şekilde oturmaları sağlanmalı.
– Yine özellikle pandemi döneminde velilerin bekleme alanları da düşünülmeli, sporcuları beklerken velilerin de mümkün olduğunca uygun ortamlarda vakit geçirmelerine olanak sağlanmalı.”
– Turnuvaların yeni adresi Derince Gençlik Merkezi olacak
Genel hatları ile bu maddeler çerçevesinde gerçekleştirilen toplantı sonrası TSF Kocaeli İl Temsilcileri ve sporcu velileri, Kocaeli GSM Spor Şube Müdürü Engin Yaşar’dan talepleri karşılayacak düzeyde bir salan sözü aldılar. Şube Müdürü Engin Yaşar, en kısa zamanda kullanılmasına geçilmesi ile beraber ‘Derince Gençlik Merkezi’nin büyük salonunun, hafta sonları için ‘satranç sporu’na ayrılacağının sözünü verdi. Uygun bir satranç sporu sözü alan TSF Kocaeli İl Temsilciliği de bu durumda, her hafta olabilecek şekilde turnuvalar düzenleyeceklerini belirttiler.
Veliler Belma Özgen Akbay, Sadettin Ayyıldız ve Salih Arslan, görüşme için Kocaeli GSM Spor Şube Müdürü Engin Yaşar’a ve emekleri ve yapıcı katkıları için TSF Kocaeli İl Temsilcisi Ahmet Açıkgöz’e, TSF Kocaeli İl Temsilci Yardımcısı ve İl Hakem Kurulu Üyesi, İzmit Merkez İlçe Temsilcisi İsmail Çolak ve TSF Kocaeli İl Temsilci Yardımcısı ve İl Hakem Kurulu Üyesi, Kandıra İlçe Temsilcisi Gökhan Ulutaş’a teşekkür ettiler.
Şimdi satrançseverler yeni salonlarını dört gözle bekliyorlar.