Uluslararası enerji sektörü, paydaşları ile ICCI 2023 Enerji Fuarı’nda olacak


Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük uluslararası Enerji Fuarı ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektörü bir araya getirecek. T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın desteği ile Sektörel Fuarcılık ve Türkiye Kojenerasyon Derneği (Kojentürk) tarafından 27’ncisi düzenlenecek fuarda eş zamanlı olarak ICCI 2023 Konferansları yer alacak. ICCI 2023, uluslararası yeni yatırım ve iş birliklerinin gerçekleştirileceği önemli bir platform olmanın yanı sıra, içeriğinde yer alan birçok etkinlik ile de enerji sektörünün gündemine damga vuracak…

24-26 Mayıs tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ICCI 2023’ün ana teması Enerjide Sürdürülebilir ve Akıllı Dönüşüm olarak belirlendi. Fuar kapsamında 3 gün boyunca 4 salonda 40’a yakın oturum gerçekleştirilmesi planlanırken ICCI 2023’e İtalya, Almanya, Rusya, Çin, Hindistan, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, İngiltere, Fransa, Avusturya, İspanya, Danimarka, Kazakistan, Azerbaycan, Finlandiya, İran ve Güney Kore’den firmalar ve üst düzey konuklar katılacak. Enerji Sektörünün Uluslararası ilk ve en büyük etkinliği olan ICCI 2023 Fuar ve Konferansı her yıl olduğu gibi yerli firmaların yurt dışı ile bağlantılar kurmasına, yabancı firmaların ise Türkiye pazarında yer almasına katkıda bulunmaya devam edecek.

– Odak konuklarıyla fark yaratmayı hedefliyor
Bu yıl, Enerjide Sürdürülebilir Arz Güvenliği, Enerjide Yeni Teknolojiler, Enerji Yatırımında Finansman Çözümleri ve Teşvikler, Çevre ve İklimde Son Gündem Tartışmaları, Enerji Depolama- E-şarj, Enerji Üretiminde İşletme ve Bakım, Enerjide Yerli Teknoloji Liderleri, Dekarbonizasyon & Yeşil Mutabakat ve Sektörün Vazgeçilmez Paydaşları: STK Oturumları ICCI 2023 Konferansları’nın odak konuları arasında yerini alacak.
65 ülkede faaliyet gösteren İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı’nın (ITA) destekleriyle katılım sağlayacak olan; elektrik mühendisliği, elektronik, mekanik mühendislik, elektromekanik alanlarında uzman birçok İtalyan enerji şirketi, Türk firmalarla 24-26 Mayıs tarihleri arasında ICCI’da buluşacak. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, enerji sektöründe Türk ve İtalyan şirketlerin arasındaki iş birliğinin teşvik edilmesi adına fuara katılarak Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesini hedefliyor.
ICCI 2023’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı; EÜAŞ, TEDAŞ, TEİAŞ, TEMSAN ve BOTAŞ gibi kamu kurumları ile EPDK ve ETKB gibi yasa koyucular, sanayi odaları ve organize sanayi bölgeleri, sektörün önde gelen dernekleri (BİYODER, BİYOGAZDER, Borsa İstanbul, Cogen Europe, DEİK, Digit4Turkey, DOSİDER, DSYG, DTK, EED, ELDER, Elektrik Dünyası, EGD, Enerji ve Tesisat, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, EPİAŞ, ETD, EUD, ETMD, EYODER, FODER, GENSED, Güç Aktarım, GÜNDER, GÜYAD, HESİAD, İMMİB, İTO, İSO, İSKİD, KSBS, MMO, MÜSİAD, PETDER, POMSAD, SHURA, TBB, TEMEV, TENMA, TESAB, TGBD, TÜBİTAK, TÜREB, TÜSİAD, VERİMDER) ve fuara katılan firmalar yer alıyor.