Yeni nesil yazar kasaya geçişte son 1 ay


Cirosu 150 bin TL’nin altında olan mükellefler ile 20 adetten az bilgisayar bağlantılı (POS) ödeme kaydedici cihazı (ÖKC) olan mükellefler, yılsonuna kadar yeni nesil ÖKC’ye geçmek zorunda

Maliye Bakanlığı 426 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği ile yeni nesil ödeme kaydedici cihazların (ÖKC) kullanılma mecburiyeti ve onaylanmasına dair usul ve esasları belirledi, mükelleflere kademeli bir geçiş takvimi belirleyerek yeni nesil yazar kasa kullanma mecburiyeti getirdi. Cirosu 150 bin TL altında olanlar ile bilgisayar bağlantılı ÖKC kullanan mükelleflerin yeni nesil yazar kasaya geçişinde geçtiğimiz Eylül ayında Başbakanlığa gönderilen 483 sıra numaralı VUK Genel Tebliği ile değişiklik yapıldı. Buna göre 2014 yılı satışları veya gayrisafi iş hasılatı 150 bin TL’den az olan mükellefler için işyerlerinde kullandıkları eski tip yazar kasalarını 01.01.2018 tarihi itibarıyla yeni nesil yazar kasalarla değiştirmeleri zorunlu.

– Eray Teknoloji’den kampanyalı fiyatlarla değişim imkanı
Eray Teknoloji, yeni nesil ÖKC kullanması zorunlu olan işletmelere kampanyalı fiyatlar ve uygun ödeme koşullarıyla mevcut cihazlarını değiştirme imkânı sağlıyor.
1987 yılından bu yana küçük esnaftan orta ölçekli işletmelere ve büyük kurumsal müşterilere kadar çok geniş bir müşteri portföyüne hitap eden Eray Teknoloji AŞ, Ankara merkez ofisi, Ankara Cebeci mağazası, İstanbul ve İzmir Bölge Müdürlükleri’nin yanı sıra Türkiye çapında 300’ü aşkın bayi ağı ve satış sonrası teknik destek hizmeti konusunda hızlı ve ihtiyaca uygun çözümler sunuyor. Seyyar ve masaüstü EFT POS yeni nesil yazar kasalar (ÖKC), teraziler, market, mağaza, restoran otomasyon sistem ve yazılımları, termal yazıcılar, dokunmatik POS terminalleri, yeni nesil ÖKC’ler, ticari ve muhasebe paket yazılımları ile müşterilerden gelen talepler doğrultusunda özel yazılım satışının yanı sıra teknik servis hizmeti de veriyor.